Ne zaboravite, subota u podne ispred Mimare!
 Foto: iStock
Svi su pozvani

Odjeni nešto ljubičasto i bicikliraj za epilepsiju

Okupljanje će biti ispred muzeja Mimara na Rooseveltovom trgu u Zagrebu, u subotu, 9. travnja u 12 sati, a potom slijedi vožnja kroz centar grada.

U povodu Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja i „Ljubičastog dana” - dana epilepsije, koji se obilježava 26.ožujka, Hrvatska udruga za epilepsiju i Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, organiziraju u Zagrebu biciklijadu podrške oboljelima od epilepsije. Cilj manifestacije „Bicikliraj za epilepsiju” bit će javno iskazivanje podrške oboljelim osobama koje su zbog epilepsije još uvijek stigmatizirane te promoviranje tjelesne aktivnosti u kontekstu prevencije mnogih bolesti i unaprjeđivanja zdravlja.

Okupljanje građana bit će na Rooseveltovom trgu 9. travnja u 12 sati, a potom slijedi vožnja kroz centar grada. Građane se poziva da na svojoj odjeći ili biciklu imaju neki odjevni ili drugi predmet ljubičaste boje, simbolične boje epilepsije, a na manifestaciji će se sudionicima dijeliti majice i drugi simbolični predmeti ljubičaste boje.

A evo i rute kojom će biciklirati.

Više detalja možete pronaći na Facebook događaju Hrvatske udruge za epilepsiju.

Idemo svi, priključimo se, pokažimo javno podršku osobama s epilepsijom!

Linker
26. travanj 2024 05:54