Press
Živim.hr
Živim.hr
Zdravlje

Novi tretman za ublažavanje boli isprobajte u Neurospineu

19. siječanj 2021.
Danas započnite vaš put prema boljoj kvaliteti života

Zaokupljeni svakodnevnim obvezama, često nemamo vremena posvetiti se svome zdravlju koje je primaran faktor za sretan život. Mnogi odgađaju posjet doktoru misleći da će bol nestati i da će se stanje samo od sebe poboljšati, a problemi zapravo bivaju sve teži. Prvi korak u rješavanju svakog problema je da se s njime suočimo i ako ga ne možemo sami riješiti potražimo adekvatnu pomoć. U rješavanju boli i svih neurokirurških tegoba najbolju pomoć dobit ćete u Specijalnoj bolnici Neurospine. Doktor Krešimir Rotim, svjetski je poznat i priznat liječnik, neurokirurg koji je pomogao brojnim ljudima vratiti njihovo zdravlje i kvalitetu života. Svi stručnjaci iz Specijalne bolnice Neurospine zajedno s dr. Rotimom svakodnevno pomažu pacijentima kako bi ponovno mogli živjeti punim plućima.


NOVI ZAHVAT

Za sve koje muči bol u kralježnici, rješenje je u novom zahvatu koji je od sada dostupan u Specijalnoj bolnici Neurospine i koji uspješno liječi kroničnu križobolju uzrokovanu zadebljanim malim zglobovima kralježnice. Analiza brojnih studija iz svjetske literature pokazuju da je radiofrekventna denervacija učinkovita i sigurna metoda u kontroliranju tako uzrokovane kronične boli. Mali zglobovi su parni zglobovi na stražnjoj strani kralježnice koji povezuju vratne, grudne i slabinske kralješke te omogućavaju kretnje same kralježnice. Bol koju uzrokuju zadebljani mali zglobovi može se širiti u srednji dio leđa, među rebra (grudni mali zglobovi), donji dio leđa, trbuh, prednji gornji dio nogu, međunožje ili noge (slabinski mali zglobovi), vrat, ramena, te mogu uzrokovati i glavobolje (vratni mali zglobovi). Novim postupkom u Neurospineu – radiofrekventnom denervacijom ublažava se bol djelujući na živce koji opskrbljuju ovojnicu (kapsulu) malih zglobova.

Sam postupak je brz i siguran. Pod kontrolom rendgenskog uređaja uvode se igle s elektrodama na vrhu te se postavljaju uz vanjsku stranu kapsule malih zglobova kralješaka. Elektrode se potom spajaju s radiofrekventnim generatorom i kontroliranim zagrijavanjem oko elektroda onesposobljavaju se živci koji prenose osjet boli. Zahvat traje oko 30 do 60 minuta i se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je siguran, a pacijent ostaje par sati na promatranju i otpušta se na kućnu njegu. Rezultati vraćaju kvalitetu života pacijentima koji napokon mogu uživati bez boli i nelagode u svakom danu.

Djelatnosti Specijalne bolnice Neurospine, od kojih svaka na čelu ima liječnika specijalistu, su neurokirugija, neurologija, ortopedija, radiologija, fizikalna medicina te anesteziologija. Pacijentima je garantirana stručnost, ljubaznost, kao i podrška uz suosjećanje na njihovom putu prema ozdravljenju. Ako kod sebe prepoznate probleme koji su vrlo često uzrokovani specifičnim i užurbanim načinom života, još danas možete zakazati pregled u Specijalnoj bolnici Neurospine na našoj web stranici ili pozivom na 01 70 777 73 i saznati detaljnije!

Linker
16. veljača 2021 00:32