U specijalnom priručniku Doktora u kući doznajte sve što trebate znati o ovoj bolesti.
 Getty Images/iStockphoto
U prodaji od ponedjeljka!

Novi Doktor Plus: Život s dijabetesom

Na čak 100 stranica naći ćete novosti u liječenju, iskustva dijabetičara, savjete liječnika i recepte za jela i slastice.

Što je novo u liječenju dijabetesa doznajte u novom broju Doktora plus - Život s dijabetesom, koji je od ponedjeljka na kioscima.

Na spomen Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac nema dvojbe o kakvoj se bolnici radi jer njezino je ime desetljećima povezano s liječenjem dijabetesa u Hrvatskoj. Prije pola godina na čelo klinike došao je doc. dr. Dario Rahelić, endokrinolog i dijabetolog, koji bi trebao vratiti stari sjaj "Vuku Vrhovcu" a to znači da ga pacijenti prije svega prepoznaju kao 'svoju kuću' u kojoj mogu dobiti kompletnu zdravstvenu skrb koju treba dijabetičar. Znači, ne samo optimalno liječenje dijabetesa već i komplikacija koje nerijetko prate tu bolest.

Među novom opremom na Klinici je i "holter za glukozu". Profesionalni uređaji za kontinuirano mjerenje šećera uz potrebne senzore kontinuirano mjere glikemiju u potkožnom tkivu. Ponekad se događaju neprepoznate hipoglikemije, a ako pacijent nosi ovaj uređaj tjedan dana, možem se točno znati što se dogodilo u tom razdoblju i kakva je situacija s njegovom glikemijom. Na Klinici je nabavljen i novi ultrazvuk za srce i štitnjaču, ali i OCT uređaj (optička koherentna tomografija) za otkrivanje komplikacija na očima.

S ovogodišnjim svjetskim danom dijabetesa (14. studenoga) kreću i tzv. otvoreni dani Klinike Vuk Vrhovac, najavljuje doc. dr. Dario Rahelić.

To znači da obiteljski liječnici u tom "otvorenom" tjednu mogu naručiti pacijente na pregled u ekstra terminima i to ne samo za one kod dijabetologa već i oftalmologa odnosno za preglede poput OCT-a i fundus kamere za pregled očne pozadine.
U specijalnom priručniku Doktora u kući, na čak 100 stranica naći ćete novosti, iskustva dijabetičara, savjete liječnika i recepte za jela i slastice.


Nemojte propustiti, Doktor plus - Život s dijabetesom je na kioscima od ponedjeljka!


Linker
18. travanj 2024 02:57