Riječ je o hodanju uz pomoć posebno dizajniranih štapova i ova aktivnost privlači velik broj ljudi u svijetu, a sve više i u Hrvatskoj.
 unsplash
Rehabilitacija

Nordijsko hodanje pomaže oporavku žena nakon raka

Nordijsko hodanje je sigurna, dinamička i učinkovita fizička aktivnost za sve uzraste i trenira tijelo na holističan, simetričan i balansiran način.

Nordijsko hodanje značajno pomaže boljem zdravlju kod žena koje se oporavljaju od raka. Osim bolje tjelesne izdržljivosti i poboljšane kvalitete života, ovaj oblik aktivnosti reducirao je otekline i skratio nuspojave onkološkog liječenja, objavljeno je u European Journal of Cancer Care.


Sigurno je

Istraživanje su proveli španjolski znanstvenici sa sveučilišta u Vigu koji su u zaključku svoje studije naveli da je u rehabilitaciju liječenih od raka nužno uključiti zdrave životne navike i redovito se kretati, a nordijsko hodanje je, uz sve blagodati, i jedna od aktivnosti za koju se rado odlučuju oni oboljeli koji se ranije nisu bavili nikakvom tjelovježbom. Nordijsko hodanje je sigurna, dinamička i učinkovita fizička aktivnost za sve uzraste i trenira tijelo na holističan, simetričan i balansiran način.

Tehnički pravilno korištenje štapova aktivno uključuje gornji dio tijela u proces hodanja, te se tijelo tjera prema naprijed. Fizički napor je na pravilan i ravnomjeran način raspodijeljen na različite grupe mišića cijelog tijela, navode u Hrvatskom savezu nordijskog hodanja.


VIŠE O NORDIJSKOM HODANJU ČITAJTE OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 10:11