Za rođendan na otvorenom ne morate ići daleko - obližnji park, igralište, livada ili vaš vrt bit će odlična kulisa za ročkas vašeg mališana.
 Foto: iStock
Jeftino, a zabavno

Napravite nezaboravni dječji rođendan u prirodi

Dječji rođendani u igraonicama vrlo su popularni ponajviše zato jer su jednostavni za roditelje. Tamo vas sve čeka gotovo - ostavite djecu, vratite se za dva do tri sata, platite i riješili ste još jednu proslavu bez puno muke. No, zašto ne bi rođendan vašeg djeteta bio poseban i nezaboravan?

Od proslave dječjih rođendana kod kuće već vas boli glava, a igraonica vam se bez obzira na svu komptnost čini preskupa? Uz malo vašeg truda možete, čak i uz manji budžet, napraviti odličnu zabavu za svoje dijete u kojoj ćete i sami uživati. Evo kako!


Odaberite mjesto

Rođendan na otvorenom možete organizirati kraj nekog od gradskih jezera gdje većinom postoje mjesta za roštiljanje s klupicama i stolovima. Bitno je da dođete dovoljno rano da budete sigurni da ćete zauzeti mjesto. Ako želite još originalniju zabavu odaberite neku lijepu livadu i ponesite puno dekica i jastučića. Pazite da ima i hlada ako radite rođendan u toplim ljetnim mjesecima.

Bitno da je šareno

Što se tiče ukrašavanja prostora, djeci je najbitnije da je šareno. Napušite puno raznobojnih balona i nabavite nekoliko lopti koje razbacajte uokolo. Ako se oko mjesta slavlja nalazi drveće možete s djetetom kod kuće izraditi ukrase i lampione pa ih objesiti po granama. Također, možete od kartona izrezati ime slavljenika i postaviti natpis 'Sretan rođendan'.

Birajte jednostavnu hranu

Budući da djeci hrana nije toliko važna nemojte komplicirati s pripremom. Tako ćete biti odmorniji kad dođe trenutak za animiranje desetak mališana, a i nećete potrošiti previše novca. Možete napraviti sitne sendviče, kiflice, male hrenovke u lisnatom tijestu ili muffine. Torta će teško izdržati toplo vrijeme u autu pa najbolje birajte zamrznutu koju ćete do korištenja držati u putnom frižideru. Ako vam kuća nije daleko od mjesta proslave može netko od ukućana otići po tortu tik prije posluživanja.

Foto: iStock
Nemojte se puno zamarati hranom - nešto grickalica, keksići, muffini ili palačinke bit će sasvim dovoljni. Ipak, pazite da imate dovoljno pića, a i koja košarica voća ne bi bila loša da se djeca osvježe.

Plastični pribor poslije samo bacite

Ne zaboravite ponijeti puno salveta i vlažnih maramica, a tanjuri, čaše i pribor za jelo neka budu plastični. Tako nećete imati puno posla s pospremanjem.
Za piće su najbolji prirodni sokovi u većim pakiranjima s pipcem koji se mogu staviti na sigurno mjesto pa si djeca mogu i sama točiti kad su žedna. Ne zaboravite vodu.

Imajte nekoliko igara 'u rukavu'

Djeci je priroda najčešće dovoljna za zabavu, ali svakako prije proslave smislite neke igre koje ih mogu potaknuti ako dođe trenutak dosade. Ponesite gumi-gumi pa pokažite djevojčicama kako ste se prije igrali. Roditelj ili neki član obitelji koji je poznat kao dobar zabavljač djece neka vam bude 'as iz rukava'.
Možete ponijeti i laptop ako imate na njemu dobre baterije pa djeci puštajte glazbu koju vole.


Tobogan na napuhavanje za ludu zabavu

Ako imate veći budžet na raspolaganju možete unajmiti neki od dvoraca ili tobogana na napuhavanje. Cijene za dnevni najam s dostavom na mjesto slavlja i postavljanjem su već od 500 kuna, a zabava je zagarantirana.

Foto: iStock
Ako se odlučite za najam dvorca ili tobogana uopće ne bi bilo loše da netko od roditelja djece koja su na rođendanu bude s vama, čisto da bolje kontrolirate situaciju.

Budući da se radi o izletu u prirodu ponudite i roditeljima od gostiju da budu prisutni ako žele. Za njih napravite koju grickalicu više i ponesite kavu ili čaj u termosici. Imajte na umu da vam nitko neće zamjeriti na skromnosti, svima je jedino bitno da djeca uživaju i dobro se zabave.

Linker
09. travanj 2024 12:45