Jeste li spremni za malo eksperimentiranja?
 Foto: Istock
Što si u kavu stavila

Nakon što probate ovu kavu, više nema povratka na staro...

02. veljača 2018.
Crna kava, kava s mlijekom ili sa šlagom. Klasika! A da za promjenu dodate malo cimeta i kakaa. Nećete pogriješiti. Još je i zdravija.

Brojna istraživanja su pokazala kako je kava uistinu zdrava, a kako je mnogima ona prva stvar koju popiju ujutro, ne bi bilo loše da u nju stave i dodatne nutrijente.

Donosimo vam nekoliko ideja.

Dodajte malo cimeta

Malo cimeta u vašoj kavi može potaknuti antioksidante, smanjiti šećer u krvi, a čak i smanjiti rizik od bolesti srca. Osim toga, okus je tako dobar, da ćete možda i prestati stavljati šećer.

Malo kakaa ne škodi

Dodavanje žličice nezaslađenog kakaa nudi antiupalna i antioksidativna svojstva koje mogu pomoći vašem tijelu pri snižavanju krvnog tlaka, u balansiranju kolesterola, ali i kod dijabetesa tipa 2.

Kokosovo ulje

Ako volite da vam je kava slađa, začinite okus žlicom kokosovog ulja. Ono doprinosi gubitku težine do eventualnog sprečavanja Alzheimerove bolesti. Iako se te zdravstvene dobrobiti još istražuju, ako ništa drugo, kokosovo ulje u kavi učinit će je još ukusnijom.

Maslac

Znamo, ne možemo ni vjerovati, ali stručnjaci tvrde kako je dodavanje malo maslaca u kavu prava stvar. Mnogi tvrde kako maslac daje dodatnu energiju, poboljšava funkciju mozga i pomaže u gubitku tjelesne težine.

Ako ste tip osobe koja preskače doručak, dvije žličice maslaca u kavi opskrbit će vas energijom sve do ručka.

Kardamom

U nekim antičkim ljekovitim tradicijama, ovaj snažan začin bio je korišten za liječenje svega, od infekcija desni do tuberkuloze. Dvije žličice ovog indijskog začina sadrže 36 kalorija, bogat je vlaknima i esencijalnim kiselinama koje kontroliraju razinu kolesterola i poboljšavaju cirkulaciju.

Kajenski papar

Samo za hrabre! Ako se želite brzo razbuditi, stavite malo kajenskog papra u vodu koju kuhate za kavu. On će vam dati energiju, a isto tako je odličan izvor vitamina i minerala, uključujući vitamine A, C, E i vitamine skupine B.

Teme
Linker
20. studeni 2022 17:31