FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Hidratacija

Najbolji saveznici za zimsku njegu kože

S medom ne možete pogriješiti i možete ga, bez ikakve bojazni od nuspojava, koristiti svakodnevno. Dobar je za sve tipove kože

Za suhu i opuštenu kožu bez sjaja kokosovo ulje je savršeno hidratantno sredstvo. Jednostavno zagrijte nekoliko kapi kokosova ulja i umasirajte ga u lice. Možete ga ostaviti 15 do 20 minuta ili čak preko noći te zatim ujutro isprati toplom vodom. Jednom tjedno u ulje možete dodati malo šećera i smjesu upotrijebiti za blagi piling. Ovo čarobno ulje pomoći će vam čak i da se riješite neugodnog crvenila i pečenja oko nosa kad zbog prehlade po cijele dane brišete nos pa koža postane nadražena. Više puta dnevno nježno utrljajte u to područje nekoliko kapi maslinova ulja i smirit ćete nadraženost te ukloniti crvenilo.

Aloe vera

Osim što djeluje hidratantno, aloe vera štiti kožu od akni i prijevremenog stvaranja bora te joj pomaže da zadrži čvrstoću i napetost. Čisti gel aloe vere nanesite na opranu kožu lica i ostavite na njoj, bez ispiranja. Kako biste pojačali anti-age učinak, možete ga pomiješati s kurkumom ili medom.

Med

S medom ne možete pogriješiti i možete ga, bez ikakve bojazni od nuspojava, koristiti svakodnevno. Dobar je za sve tipove kože, kožu čini mekšom i vraća joj svježinu. Jednostavno nanesite malu količinu meda na lice, ostavite da djeluje 10 minuta i zatim isperite toplom vodom. Med vlaži kožu, štiti je od bakterija te joj daje zdrav sjaj. Naravno, za postizanje što boljih rezultata upotrijebite neprerađeni (sirovi) organski med.

Linker
19. travanj 2024 07:16