SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Muž pije pa traži online seks. Kako se s time nositi?

Povrijeđena sam, ne mogu se pomiriti s tim da traži i gleda druge žene pored mene. Ne znam mogu li prijeći preko svega toga

Imam 38 godina i u braku sam 10 godina. Imamo dvoje male djece. Problemi su počeli kad je muž otišao u Njemačku. Počeo je previše piti i takav bi htio imati seks preko kamere. Pristajala sam na to iako sam bila trudna i pritom mi je govorio svakakve pogrdne riječi. Sada smo i djeca i ja došli u Njemačku te sam ubrzo na njegovom laptopu otkrila da je imao takve odnose i s drugim ženama. Prešla sam preko svega radi djece, a on se pravdao da mu je bilo teško dok smo bili razdvojeni. Međutim, problemi ne prestaju, zna puno popiti i čak sam ga dvaput uhvatila kako masturbira gledajući žene online. Jako se svađamo, padnu svakakve riječi, a tu je dvoje male djece. Povrijeđena sam, ne mogu se pomiriti s tim da traži i gleda druge žene pored mene. Ne znam mogu li prijeći preko svega toga, razmišljam čak o tome da se vratim u Hrvatsku jer sam ovdje ipak sama, a nemam podršku svog muža. Ne znam što napraviti, ovdje mi se život sviđa i htjela bih ostati radi djece i njihove bolje budućnosti, a opet guši me ovakav odnos s mužem.

Nada R., Zagorje

Odgovara dr. Goran Jurcan, psihijatar:

image
RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

"Po svemu navedenom moguće je da postoje dva problema. Jedan je problem ovisnosti o alkoholu, koji treba primarno rješavati, a drugi je problem vašeg odnosa. Savjetovao bih vam da svoje osjećaje izrazite maksimalno otvoreno te da saslušate čime vaš suprug u vašem odnosu nije zadovoljan. Poštovanje partnera i njegovih osjećaja je preduvjet za dobar odnos, a toga u suprugovu odnosu prema vama nedostaje. Ako sami ne možete riješiti svoje bračne probleme, obratite se bračnom terapeutu."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
22. travanj 2024 22:40