Što kad uobičajena njega ne pomaže?
 Getty Images/iStockphoto
Dežurna ordinacija

Muče me prhut i masna koža. Što da radim?

Perite kosu s dermokozmetičkim šamponom koji ima na sebi oznaku DS (dermatitis seborrhoica), a lice umivajte gelom koji je namijenjen koži sa seboreičnim dermatitisom i koji također ima na sebi oznaku DS

Posljednjih par mjeseci dobila sam prhut i koža na licu mi se pokvarila. Masti se i imam akne na predjelu od uha prema bradi i na vratu. Ne pomaže mi ni antiseptični piling, ni gel za umivanje kao ni redovita njega lica. Čini mi se da mi se koža na tjemenu i kod uha dodatno suši i svrbi me. Zbog situacije s koronom i straha zbog posla dosta sam napeta i pod stresom. Je li stanje moje kože povezano s tim? Što da radim?

Tonka G., Pag

Odgovara mr. dr . Klaudija šebetić, dermatovenerolog:

Zagreb, 01109.
Kresimirov trg.
Poliklinika Sebetic.
Na fotografiji: Klaudija Sebetic.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

"Prema vašem opisu vjerojatno trenutno imate vrlo izražen seboreički dermatitis na licu i na vlasištu. Perite kosu s dermokozmetičkim šamponom koji ima na sebi oznaku DS (dermatitis seborrhoica), a lice umivajte gelom koji je namijenjen koži sa seboreičnim dermatitisom i koji također ima na sebi oznaku DS, a možete ih kupiti u ljekarni. Izbjegavajte jako ljutu i začinjenu hranu i alkohol, te se pokušajte što više odmoriti i naspavati kako biste smanjili utjecaj stresa na kožu."

Linker
09. svibanj 2024 07:42