FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Moj je suprug ovisan o mami i to prelazi granice normalnog. Što da radim?

I odluka da vaš suprug ne odlazi iz svog doma kako biste započeli zajednički, samostalni život već može ukazivati na vezanost koja pričinja probleme za mladi par


U braku smo pet mjesec, a prije toga smo bili u vezi godinu dana. O svom suprugu imala sam potpuno drugačije mišljenje. Problem je njegova, rekla bih, pomalo bolesna vezanost za majku. Ona je udovica i živimo s njom. Za svaku sitnicu se s njom konzultira, no s druge strane jako se često svađaju. Najviše me uznemirilo što je spavao s njom u krevetu dok sam bila na putu. Možda sam ljubomorna ili pretjerujem, ali čini mi se da to ipak nije normalno. On ima 35 godina i uskoro ćemo dobiti dijete.

Ivana T., Vinkovci


Odgovara dr. Sanja Boban, psihijatar:

"Poznajete supruga godinu i pol. To nije malo vremena, ali čini se da se neke bitne stvari nisu pokazale. Pitanje je kako toliku vezanost za majku niste prije naslutili. I odluka da vaš suprug ne odlazi iz svog doma kako biste započeli zajednički, samostalni život već može ukazivati na vezanost koja pričinja probleme za mladi par. Nadam se da razgovarate o tome. Trebate biti pažljivi kako ne biste izazvali velik otpor i kako vaš muž ne bi stekao dojam da ne volite njegovu majku. Promjene u odnosima traju dugo. Nije se jednostavno osamostaliti psihološki i emotivno. Taj proces ne umanjuje ljubav prema našim roditeljima, već je znak odrastanja."

Linker
16. travanj 2024 17:43