Pazite na svoje zdravlje, neka vam ovo bude podsjetnik.
 Getty Images/iStockphoto
U utorak i srijedu: dar uz Jutarnji list

Mini-vodič o ženskom zdravlju koji ćete željeti imati u kućnoj biblioteci

Svaka žena tijekom života susreće se s brojnim dilemama kada je riječ o zdravlju, a gdje potražiti i dobiti savjete često i nije lako. Doktor u kući, najčitaniji magazin za zdravlje i Jutarnji list daruju priručnik o ženskom zdravlju u dva nastavka.

Prvi priručnik potražite već u utorak 21. svibnja besplatno u Jutarnjem listu, a u srijedu potražite drugi nastavak.

Uz pomoć liječnika i nutricionista sastavili smo mini priručnik o ženskom zdravlju.


Za sve generacije

U njemu ćete pronaći odgovore na najčešća pitanja: koji su simptomi urinarne infekcije, kako se riješiti neugodnih vaginalnih gljivica, imaju li kontracepcijske pilule neželjene nuspojave, što sve može prouzročiti bolove u zdjelici i što kada valunzi nemaju veze s menopauzom? Na ova i mnoga druga pitanja odgovaraju stručnjaci. Naučite prepoznati simptome najčešćih bolesti i kako ih spriječiti. Darujemo vam i kalendar pregleda - važnih preventivnih mjera u svakoj životnoj dobi žene.


Prehrana je vrlo važna

U srijedu 22. svibnja u drugom nastavku našeg priručnika naučit ćete koje su namirnice koje pomažu zdravlju žene, što trebate češće jesti, a što izbaciti iz prehrane. Donosimo i nutricionističke savjete te plan prehrane u svakoj životnoj dobi žene - što bi trebale jesti, a što izbjegavati tinejdžerice, mlade i zrele žene, žene u menopauzi, one koje su u postmenopauzi...

U doručku, ručku i večeri trebale bi biti zastupljene barem tri skupine namirnica, polovica obroka neka bude povrće, a po četvrtina žitarice te meso, riba, jaja ili sir. Ne zaboravite ni na užine tijekom dana, a one neka budu voće ili orašasti plodovi.

Pazite na svoje zdravlje i pažljivo birajte ono što jedete!


Ne propustite u utorak i srijedu u tiskanom izdanju Jutarnjeg: dva besplatna mini-priručnika o zdravlju žena.


Linker
20. travanj 2024 08:14