Homeopatija nudi prirodno rješenje kod mnogih problema ženskog zdravlja upravo iz razloga što djeluje na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj razini.
 Foto: iStock
tretman homeopatijom

Menstrualne bolove i depresivnost pobijedite prirodnim putem

Klasična medicina kod bolne menstruacije nudi tablete protiv bolova, ugradnju spirale kod obilnih krvarenja, uzimanje kontracepcijskih pilula za reguliranje ciklusa, što može imati različite nuspojave.

Piše: Iva Krnjak • homeopalm.hr


Sve više su u porastu bolesti i poremećaji ženskih reproduktivnih organa, važnog dijela ženskog identiteta. Je li to za začuditi se s obzirom na današnji status žene?

Danas društvo ima veliku ulogu u mijenjanju ženskog identiteta, na način da žene, svjesno ili nesvjesno, preuzimaju muške uloge, karakteristike i društveno ponašanje. S obzirom na to, mogu slobodno reći kako nije čudno da su danas upravo ženski organi najviše pogođeni nekom od oblika patologije kao što su endometrioza, ciste, tumori jajnika i maternice, HPV, neplodnost itd..

Različite nuspojave

Klasična medicina kod bolne menstruacije nudi tablete protiv bolova, ugradnju spirale kod obilnih krvarenja, uzimanje kontracepcijskih pilula za reguliranje ciklusa, što može imati različite nuspojave. Kontracepcijske pilule sadrže estrogen i progesteron, sprječavaju ovulaciju, mijenjaju sluznicu maternice, mijenjaju vaginalni iscjedak, što je sve i navedeno u djelovanju tih lijekova. Vrlo često žene nakon prestanka korištenja ovih pilula dobiju probleme s uspostavljanjem normalnog menstrualnog ciklusa i vrlo često se menstrualni problemi razviju nakon korištenja ovakvih preparata.

Ovakva terapija nije prirodna i štetna je jer je supresirajuća - potiskuje simptome koje tijelo prirodno iskazuje kao pokazatelje neravnoteže u organizmu. Ti simptomi u homeopatiji su korisni jer se na temelju njih može odrediti homeopatski lijek koji će prirodno, nježno i djelotvorno otkloniti tegobe.

Homeopatija nudi prirodno rješenje kod mnogih problema ženskog zdravlja upravo iz razloga što djeluje na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj razini. Stoga, pomaže kod fizičkih tegoba, ali i kod emocionalno-mentalnih problema, kao što su neraspoloženje, nezadovoljstvo, razdražljivost, depresivnost, tjeskoba, anksioznost, apatija, zaboravljivost, nedostatak koncentracije, tupost, letargija, deluzije, mentalna konfuzija itd.

Kod menstrualnih problema, ali i općenito, preporučuje se konstitucijski tretman homeopatijom. Menstrualne tegobe su samo jedan od dijelova fizičkog zdravlja stoga će vas homeopat pažljivo ispitati ostale fizičke, kao i emocionalne i mentalne simptome, te će vam na temelju vaših odgovora i analize odrediti konstitucijski homeopatski lijek.

Ako jedna žena ima cistu na jajniku, ona će na temelju svoje cijele slike simptoma dobiti svoj individualni homeopatski pripravak. Druga žena sa cistom će dobiti različit lijek od prve žene, također individualni, na temelju svoje ukupne slike simptoma.

Homeopatija smatra simptome kao pokušaj obrambenog sustava da iscijeli organizam i to najbolje kako može u danom trenutku, stoga homeopat pažljivo proučava simptome osobe, tražeći individualizirana obilježja koja predstavljaju određenu frekvenciju. Potom se traži lijek koji pokriva totalitet simptoma osobe, koji cijeli organizam dovodi u red, vraća ravnotežu njegovim funkcijama.

Navest ćemo samo neke od lijekova koji obuhvaćaju menstrualne probleme:

MAGNESIA CARBONICA

Menstruacije su obilnije noću ili kad osoba leži i tok nestaje kad hodaju. Tok dolazi nakon boli. Karakteristično je curenje nosa prije ili tijekom menstruacije, a prije menstruacije se može pojaviti i grlobolja. Menstruacija kasni i oskudna je. Između menstruacija prisutan je tamni, gusti iscjedak.

Menstrualne tegobe popraćene su želučanim problemima. Sve tegobe pogoršavaju se za vrijeme menstruacije. Osoba ima averziju prema mlijeku, a karakteristična je jaka želja za mesom. Osjeća se nevoljenom od bližnjih.

MAGNESIA PHOSPHORICA

Žena ima menstrualne režuće i pucajuće grčeve. Karakteristični su neuralgijski bolovi. Menstruacija dolazi prerano i tamne je boje. Bol se poboljšava od pritiska, topline i savijanja u predjelu abdomena. To je desnostrani lijek, bol je izraženija na desnoj strani (desni jajnik, desna strana abdomena).

Pogoršava joj se od hladnoće. Stalno se žale na svoje tegobe.

SABINA

Ovo je lijek za metroragiju. To je poremećaj menstrualnog ciklusa kojeg karakterizira nepravilno i često krvarenje iz maternice, neovisno o menstruaciji, do čega dolazi zbog poremećaja regulacije hormona koji upravljaju mjesečnicom. Ovaj lijek pokriva vrlo obilna krvarenja s velikim crnim ugrušcima, te krv koja šiklja između dvije menstruacije. Krvarenje se pogoršava od kretanja.

Ima bol u sakralnom području koja se širi prema pubisu, bol u maternici koja se širi u prepone. Žena kojoj treba ovaj lijek ima povećanu seksualnu želju i često zna imati spontane pobačaje u 3. mjesecu trudnoće.

Prisutna je preosjetljivost na glazbu, a osoba teško priča o svojim osjećajima. Plače i priča u snu.

SEPIA

Ovo je veliki lijek za žensko zdravlje, ne samo dio koji se tiče menstrualnih problema. Ima osjećaj kao da će joj svi organi ispasti, stoga prekriži noge kad sjedi. Ima obilan žuto-zeleni iscjedak iz rodnice, sa svrbežom. Ima nepravilne menstruacije, ili prerano dođu i obilne su ili prekasno dođu i oskudne su, s oštrim bolovima. Žena ima averziju prema spolnom odnosu, bol prilikom odnosa i suhoću vagine.

Karakteristična je iritabilnost prema partneru i djeci. Stanje joj se poboljšava od fizičke aktivnosti, kretanja, plesanja, a pogoršava od hladnoće i spolnog odnosa.

Linker
17. travanj 2024 14:54