FOTOGRAFIJE:
rušenje predrasuda

Ljubičasti dan - Svjetski dan podrške oboljelima od epilepsije

Ovogodišnje obilježavanje Ljubičastog dana - dana podrške osobama s epilepsijom, odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba dok se očekuje pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva

Javnozdravstvene aktivnosti prigodno se provode svake godine od strane Hrvatske udruge da epilepsiju, Hrvatske lige protiv epilepsije, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Hrvatskog društva za dječju neurologiju HLZ, Hrvatskog društva za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ, Odjela za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, Dravet sindroma Hrvatska, pridruženih ERN EpiCARE centara KBC Zagreb i KBC Sestre Milosrdnice.

Uslijed postojećih epidemioloških uvjeta, zajedno s ostalim organizatorima, potaknuli smo niz javnozdravstvenih aktivnosti tijekom mjeseca ožujka koje će obuhvaćati organiziranje „Online bicikliraj za epilepsiju 2021!“ uz vidljivost na društvenim mrežama (pod hasthtagom #biciklirajzaepilepsiju i #ljubičastidan) i službenim stranicama. U suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, dana 26. ožujka u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama prikazivat će se edukativni filmovi o Kampiju. U suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, dana 26. ožujka ljubičastom bojom osvijetlit će se i Dom hrvatskih likovnih umjetnika - Meštrovićev paviljon – Džamija od 19:00h.

Osvjetljavanju će prisustvovati predstavnici Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, članovi Hrvatske udruge za epilepsiju, predstavnici stručnih društava kao suorganizatori, poznati hrvatski epileptolozi te je poziv upućen i zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba, gospođi Jeleni Pavičić Vukičević.

Linker
17. travanj 2024 03:43