SHUTTERSTOCK
Doktor u kući
Doktor u kući
Dežurna ordinacija

Kojim se postupkom mogu ukloniti strije?

15. ožujak 2023.
Najbolji rezultati postižu se kod strija na donjem dijelu trbuha. U tom se slučaju mogu ukloniti u cijelosti kirurškim postupkom dermolipektomije. Strije na drugim mjestima moguće je samo ublažiti

Mogu li se liposukcijom otkloniti strije?

Tanja I., Virovitica

Odgovara doc. dr. Sanda Stanec, spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije:

image
RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

"Strije su jedan od najvećih izazova u plastičnoj kirurgiji jer ih je vrlo teško ili čak nemoguće u potpunosti ukloniti. Najbolji rezultati postižu se kod strija na donjem dijelu trbuha. U tom se slučaju mogu ukloniti u cijelosti kirurškim postupkom dermolipektomije. Strije na drugim mjestima moguće je samo ublažiti postupcima kao što su lipofiling (ubrizgavanje matičnih stanica), dermoabrazija, kemijski piling te ubrizgavanje filera na bazi hijaluronske kiseline. Prije odluke o tretmanu kojim će se najbolje riješiti vaš problem potreban je pregled plastičnog kirurga. Nažalost, strije se ne mogu ukloniti postupkom liposukcije."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Teme
Linker
15. ožujak 2023 12:03