Iako je neke vanjske utjecaje nemoguće ukloniti, vedre misli uljepšat će i najtmurnije jutro.
 Foto: Istock
Blagdani bez stresa

Koji su prirodni načini borbe protiv stresa?

28. studeni 2017.
Studeni se globalno još naziva 'No stress November', no zbog dokazanih štetnih utjecaja na zdravlje stres zahtjeva da mu se suprotstavi svakodnevno.

U mjesecu borbe protiv stresa, ozloglašenog uzročnika ne samo lošeg raspoloženja nego i ozbiljnih zdravstvenih poteškoća kojeg je Svjetska zdravstvena organizacija još prije dvadesetak godina proglasila svjetskom epidemijom, aktivno se uključila i Mg Mivela. Razlog tomu nalazi se u činjenici da su glavni uzročnici stresa umor i iscrpljenost, a njihovom smanjenju pridonosi prirodni magnezij, iz Mg Mivele.

S obzirom na to da brojke govore kako čak 80 posto građana u Hrvatskoj povremeno ili redovito koristi lijekove za smirenje, krajnje je vrijeme za obračun sa stresom na dnevnoj bazi.

U toj borbi jedan od najvjernijih saveznika je magnezij, poznat i kao 'antistresni mineral' zbog svoje uloge u reguliranju hormona stresa. Kao najbolji način unošenja magnezija u organizam preporučuje se konzumacija hrane i pića koji sadrže magnezij, među kojima se ističe Mg Mivela, jer u samo jednoj litri sadrži 343 mg magnezija i gotovo zadovoljava dnevne potrebe za magnezijem.

Kako bi planiranje nadolazećih blagdana uz svakodnevne poslovne i privatne obaveze bilo što manje stresno, iz Mg Mivele dolazi mini-antistres kalendar s aktivnostima za opuštanje. Za svaki od deset dana ponuđen je kratki savjet kako na jednostavan način smanjiti učinke stresa te novom danu pristupiti s optimizmom:

Iako je neke vanjske utjecaje nemoguće ukloniti, vedre misli uljepšat će i najtmurnije jutro. Okrenite se pozitivnim stvarima u životu i pozitivne promjene će se početi događati.

I najmanji znak pažnje učinit će dobro i vama i onima onima oko vas. Ne zaboravite, dobra djela uvijek će vam se vratiti.

Ukrasti barem nekoliko trenutaka samo za sebe nije znak sebičnosti nego zdrava potreba.

Opustite se nakon napornog dana i razmislite jeste li danas unijeli dovoljno potrebnih vitamina i minerala. Magnezij iz Mg Mivele pomoći će odagnati osjećaj umora i iscrpljenosti.

Bijeg iz gradske vreve dobar je način opuštanja te pomaže pri pravilnom radu živčanog sustava. Uz magnezij iz Mg Mivele šetnja je najbolji način za odagnati prijeteće znakove glavobolje.

Depresija, problemi s koncentracijom i nesanica znakovi su tjelesne iscrpljenosti i neki od glavnih pokazatelja stresa.

Osim magnezija, lijek za ove simptome mnogi pronalaze u meditaciji kao okretanju sebi i svojim mislima.

Sivilo zimskih mjeseci može učiniti i da nam svakodnevica postane tmurna. Vedrije boje odjeće, pokoji ukrasni detalj na zidu ili šaljivi podsjetnik na radnom stolu jednostavan su i učinkovit način za razbijanje monotonije.

Poznata je uzrečica da osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Osmijeh može postići više od tisuću riječi te je najljepši pozdrav svakome danu.

Nitko od vas ne očekuje savršenu organiziranost, no gomilanje neizvršenih obaveza i stalna bitka s vremenom veliki su izvor stresa i nervoze.

Glazba je dokazano sredstvo za opuštanje i pobuđivanje ugode.

Ne morate osvojiti svjetske pozornice, svirajte za svoje uši ili poslušajte omiljeni album. Samo slušajte.

Iako nam svakodnevne obaveze oduzimaju velik dio slobodnog vremena, prijateljstva ne treba zanemariti. Uz pravog prijatelja i najveća će tuga postati lakša, a ugodno druženje odagnat će stres.

ZA KREATIVCE

Osim korisnih savjeta, Mg Mivela je pripremila nešto i za kreativce koji i dalje čuvaju dijete u sebi - antistres bojanku. Iako se ponajprije smatra dječjom aktivnošću, bojanke za odrasle posljednjih su godina veliki hit u svijetu.

Osim što razvija grafomotoriku, bojanje dokazano razvija maštu, umiruje i rješava stresa, stoga je bojanka pravo rješenje koje će mnogima vratiti osmijeh na lice.

Odagnajte stres uz gutljaje Mg Mivele, unesite male promjene u svakodnevni ritam i bez stresa se prepustite veselju nadolazećih blagdana.

Kako bismo tijelo opskrbili dnevno potrebnom količinom magnezija, idealno je odabrati vodu bogatu magnezijem. Mg Mivela je prirodna mineralna voda koja sadrži 343 mg magnezija u topivom obliku, pa ga organizam lako apsorbira u krvotok te ga može iskoristiti za vitalne životne funkcije ne izazivajući laksativan učinak.

Promo

Teme
Linker
27. lipanj 2022 06:12