Idealni pomagač

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
još je i sladak

Kažu da je ovo najbolji čaj za ravan trbuh, ali i za ublažavanje bolova u želucu - vrijedi isprobati!

Kad je riječ o odabiru piću koje će vam pomoći u mršavljenju, najjednostavnije je odabrati nešto s malo kalorija

Ne postoji čarobno piće koje vam može otopiti masti nakupljene na trbuhu bez vježbanja i zdrave prehrane. Istina, neka pića mogu pomoći u detoksikaciji i čišćenju organizma, ali ne postoji piće koje će učiniti da vam čarobno nestane višak kilograma. Osim toga, ako postoji, može imati izrazito negativne nuspojave koje mogu biti i opasne.

Najsigurniji i najodrživiji način da izgubite masnoće u području trbuha je vježbanje i zdrava prehrana. Međutim, postoji jedno piće koje vam može pomoći da održite zdravlje i brže postignete svoje fitness ciljeve. Riječ je o čaju od paprene metvice.

Kad je riječ o odabiru piću koje će vam pomoći u mršavljenju na području trbuhu, najjednostavnije je odabrati nešto s malo kalorija i bez šećera, baš zbog toga je ovaj odličan izbor. Gotova nema kalorija i slatkog je okusa što može smanjiti vaš apetit i žudnju za slatkim.

Osim toga, postoje neka istraživanja koja su otkrila da pepermint može pomoći i u opuštanju mišića.


Može smanjiti nadutost i probavne smetnje

Čaj od paprene metvice najpoznatiji je po svojim učincima na probavu, može pomoći kod rješavanja simptoma kao što su plinovi i nadutost. Međutim, nema puno takvih istraživanja na ljudima, ali ima na životinjama. Studije na životinjama su dokazale da može imati opuštajući učinak na probavni sustav.

Baš zbog svog učinka na probavni sustav, može olakšati mršavljenje.


Bez kofeina

Ako volite popiti šalicu čaja prije spavanja, a ne želite unijeti kofein, ovo je odabir za vas. Čaj od paprene metvice nema kofeina. Međutim, prilikom kupovine trebate paziti da mješavina ne sadrži crni ili zeleni čaj jer će onda sadržavati kofein.


Svježi dah

Sigurno kupujete žvakaće gume s okusom peperminta ili pastu za zube? Zahvaljujući svojim prirodnim antibakterijskim svojstvima može vam pomoći u sprječavanju lošeg zadaha.


Može pomoći sa začepljenim nosom

Pijenje čaja od paprene metvice neće vam pomoći da se riješite prehlade ili začepljenog nosa, ali miris može pomoći u čišćenju dišnih puteva.

Linker
25. travanj 2024 16:02