Dijabetes Ivana nije spriječio da ostvari uspješnu sportsku karijeru.
 Foto: Press
Prevencija je najvažnija

Jeste li znali da i kapetan Mladosti ima dijabetes?

'Skrenimo pažnju na to da se šećer u krvi dobro kontrolira i pazi, jer u tom slučaju nema tih zapreka koje se ne mogu premostiti!' ističe Ivan Marcelić.

Kapetan zagrebačkih Žabaca Ivan Marcelić s deset je godina saznao da boluje od dijabetesa. Mjerenje šećera i inzulina njemu su, kao i za 280 tisuća drugih Hrvata, postali svakodnevnica. Ivan je danas kapetan zagrebačke Mladosti koja ne zna za poraz u dosadašnjem dijelu sezone i reprezentativni je vratar. Unatoč bolesti, uz veliku podršku obitelji i suigrača on ostvaruje svoje snove.

Potaknuti njegovim životnim primjerom i na prijedlog Zagrebačkog dijabetičkog društva te njegove kolegice vaterpolistice Ines Jakopanec, Žapci pozivaju na osvještavanje i razgovor o temi dijabetesa ususret Svjetskog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenog.

"Drago mi je da ususret mjesecu studenom u kojem se obilježava svjesnost o dijabetesu provodimo ovu akciju. Moramo podići svijest o ovoj bolesti budući da ima mnogo oboljelih, jednako tako onih koji ne znaju da boluju. Skrenimo pažnju na to da se šećer u krvi dobro kontrolira i pazi, jer u tom slučaju nema tih zapreka koje se ne mogu premostiti!" rekao je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

Linker
20. travanj 2024 01:12