FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Jesam li previše stara za osvježavanje lica?

Jeste li kandidat za operaciju ili ne, odlučuje se nakon pregleda tijekom kojeg se informiramo o vašim zdravstvenim tegobama, lijekovima koje uzimate i eventualnim alergijama

Nedavno sam navršila 73 godine i rado bih osvježila lice i vrat. Imam li previše godina za operaciju ili možda postoji manje agresivan način za osvježavanje lica?

Radojka Z., Zagreb

Odgovara doc. dr. Sanda Stanec, spec. opće i plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije:

"Kirurški postupak zatezanja kože lica i vrata može se u vašem slučaju izvesti u lokalnoj anesteziji, čime se izbjegavaju eventualne komplikacije opće anestezije te je omogućen brži oporavak. Jeste li kandidat za takvu operaciju ili ne, odlučuje se nakon pregleda tijekom kojeg se informiramo o vašim zdravstvenim tegobama, lijekovima koje uzimate i eventualnim alergijama. Ujedno, kliničkim pregledom možemo procijeniti kakva su zapravo vaša očekivanja i jeste li kandidat za neki od minimalno invazivnih zahvata pomlađivanja lica i vrata (botoks, fileri, lipofiling, PRP, mezoterapija, pilinzi, mezoniti)."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
23. travanj 2024 10:35