Pred fotoaparatom ne glumite nekog tko niste, ali ipak pripazite na pozu ;).
 Foto: iStock
Tajni trikovi

I vi možete biti zvijezda na fotografijama!

Nezadovoljni ste jer uvijek ispadate loše na fotografijama? I vi možete naučiti izgledati fenomenalno na njima. Vježbajte pred ogledalom savršen osmijeh i pozu, nikad ne govorite 'ptičica' i opustite se.

U zadnje vrijeme svi se stalno fotografiraju. Slikamo se čak i na romantičnim večerama, u ludim izlascima, u parku... i onda važno objavljujemo fotografije na društvenim mrežama. No, problem je ako uvijek ispadnete očajno. Dok vaša prijateljica baš uvijek na fotografijama izgleda savršeno. Čak i kada ne zna da ju netko slika ispada opušteno i lijepo.

Da bi bili manje ogorčeni na sve fotogenične ljude ovog svijeta, 'ukradite' im neku od ovih tajni i hrabro se pokažite kameri:

  • Opustite se - Ne razmišljajte o tome da trebate uvući trbuščić ili zatvoriti usta da vam se ne vide baš svi zubi. Neugodnost se najčešće vidi na fotografijama. Opustite se.

  • Nasmijte se očima - Sve fotogenične žene radije se smiju očima nego ustima. Nema potrebe za golemim osmijehom koji će vjerojatno izgledati umjetno. Otvorite oči i pokušajte ne treptati previše.

  • Važan je pravi kut - Kamera uvijek treba biti u visini očiju. Nikad se ne slikajte iz donjeg ugla jer ćete izgledati niže i deblje. Otkrijte koji profil vam je ljepši i uvijek se okrenite tako da se on vidi. I ne stavljajte fotoaparat centimetar od sebe jer ni Miss svijeta ne bi ispala dobro iz te blizine. Ako stojite, uspravite se, isprsite, stanite u stranu i stavite jednu nogu ispred druge.
  • Bez sjajnog lica - Ako ne želite previše sjajiti, a znate da će vas fotografirati, prije toga kožu potapkajte papirnatom maramicom. Druga mogućnost je nanošenje novog sloja pudera u prahu.
  • Ne govorite 'ptičica' - Budete li stvarno izgovarali 'ptičica' u trenutku slikanja velike su šanse da na fotki ispadnete potpuno glupo.

  • Vježbajte pred ogledalom - Možda vam zvuči neugodno, ali samo tako možete otkriti koji vaš kut je najbolji.

  • Pazite gdje stojite - Na grupnim fotografijama se ne skrivajte iza svih jer ćete biti samo točkica na slici. No, niti se ne gurajte najbliže kameri jer ćete ispasti najdeblji.
  • Izbjegnite duplu bradu - Nitko na fotografiji ne izgleda dobro s duplom bradom. Da bi ju izbjegli glavu držite lagano prema dolje dok vam kamera mora biti u razini očiju ili više.

Linker
25. travanj 2024 11:46