Getty Images/iStockphoto
što trebate znati

Hodanje bosih nogu - ZA I PROTIV

Iskoristite tople dane i boravak na otvorenome za hodanje bez obuće. Pluseva bosonogog hodanja ima mnogo, a nađe se tek poneki minus


ZA

Vaša će stopala prodisati kad se oslobode čarapa i cipela i napokon će moći osjetiti travu, pijesak, zemlju... Počet ćete hodati prirodnije i jačat ćete velik broj mišića koji su tijekom godine uspavani u obući. Stopala se neće znojiti, a osjetit ćete i dobrobiti za ukupno zdravlje jer će vaše tijelo moći apsorbirati energiju iz zemlje koja, smatra se, može pomoći neutralizirati djelovanje slobodnih radikala u organizmu.

Tabani će ojačati i lakše ćete podnositi hod po različitim površinama (sada vam vjerojatno svaka mrvica smeta). Razvit ćete osnažujući osjećaj jer radite nešto što se većina ustručava raditi, ali i osjećaj slobode i samouvjerenosti, zbog čega ćete biti zadovoljniji sobom i sretniji, što će djelovati pozitivno na vaše ukupno zdravlje.


PROTIV

Možete stati na staklo, ivericu, čavao ili pseći izmet, ali ako bolje gledate oko sebe, to možete izbjeći. Pripazite i da ne stajete na užarene površine ili na pijesak, jer se možete opeći. Ako ćete puno vremena provoditi bosi, povratak u cipele može biti težak i može vam se činiti da vam se noge znoje više nego prije.

Linker
18. travanj 2024 00:16