Samo u novoj Viti pročitajte kako popularna američka glumica i model bira parfeme i koliko ih ima.
 Foto: Press foto Avon
NE PROPUSTITE U ČETVRTAK UZ JUTARNJI LIST

Eva Mendes otkriva kako bira parfeme i zašto bi ih svaka žena trebala imati nekoliko...

Popularna američka glumica i model krasi naslovnicu novog broja Vite, jer donosimo intervju u kojem otkriva koliko pažnje poklanja svom (fenomenalnom) izgledu te što za nju znači kapljica mirisne vodice na njenoj koži...

Pored toga, u novoj Viti doznajte kako si olakšati sezonske alergije, sve o bezglutenskoj prehrani te koji proljetni beauty i modni trendovi dolaze.

Sezona je...

S dolaskom proljeća neizbježne su i peludne alergije koje pogađaju gornje dišne puteve, a često i bronhe i pluća. Simptomi alergije su crvene, suzne oči, začepljen nos, suhi kašalj, učestalo kihanje...

Prema kalendaru cvjetanja najprije počinju cvjetati breza, lijeska, jasen, čempresi, lješnjak..., a cvatnja trava i korova počinje u proljeće i traje sve do listopada, do prvog mraza.

Koncentracija peluda u zraku najveća je za vjetrovitih i sunčanih dana te rano ujutro. Poticanjem imunosnog odgovora organizma prirodnim preparatima mogu se ublažiti alergijski simptomi ako preparate počnete uzimati najmanje dva mjeseca prije pojave alergena u prirodi. Koja prirodna sredstva pomažu i kako doznajte u novoj Viti.

Nije za svakoga

Donosimo i sve o prehrani bez glutena. Osobe s celijakijom bez kompromisa trebaju prihvatiti bezglutensku prehranu. Ostalim ljudima ona nije potrebna, no ako je to nečiji osobni izbor, treba slijediti opće principe uravnotežene i raznolike prehrane jer samo tako bezglutenska prehrana može biti kvalitetna. Svakodnevno treba u jelovnik uključiti sve skupine namirnica, poželjno je jesti domaću kuhanu hranu, a gotova i polugotova jela izbjegavati. Bezglutensku prehranu valja prihvatiti kao izazov i u njoj na kraju uživati. Doznat ćete kako, a dobit ćete i jelovnike.

Otkrivamo i fitness savjete poznatih svjetskih zvijezda, a donosimo vam i test u kojem možete saznati koliki je vaš EQ, odnosno emocionalna inteligencija.

Nemojte propustiti, u četvrtak Vita + Jutarnji list za samo 13 kuna.

Linker
25. travanj 2024 11:08