Na društvenim mrežama

Dva dana online predavanja i radionice kuhanja

Među ostalim, moći ćete naučiti što je to svjesno kuhanje i kako pripremiti ukusna i jednostavna jela sa samo biljnim sastojcima

Iako je zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera morala otkazati ZeGeVege festival održivog življenja, udruga Prijatelji životinja pripremila je niz zanimljivih i edukativnih predavanja i radionica kuhanja koji će se, u sklopu eventa VegeEDU by ZeGeVege, moći pratiti na njihovim društvenim mrežama u petak navečer 11. rujna i tijekom subote 12. rujna 2020. „Kako su nam se javili mnogi kojima ZeGeVege predstavlja najdraži i najvažniji događaj u rujnu, odlučili smo datume predviđene za ovaj jedinstveni festival, kada proslavljamo i 19. godina našega rada, obilježiti odličnim online izlaganjima i vizualno atraktivnim prizorima u središtu grada”, najavljuju iz Prijatelja životinja.

I jedno iznenađenje

U petak predvečer i tijekom subote svatko će pronaći nešto za sebe u sadržajno raznolikom i bogatom programu od 11 predavanja i radionica kuhanja: „Sigurni smo da će svi biti zadovoljni te da će kroz motivirajuća i edukativna izlaganja saznati više o štetnosti plastike, kako se može 22 dana živjeti zdravo i suosjećajno na biljnom gorivu, zašto su sportaši vegani uspješni i nižu rezultate, zašto je životinjsko pitanje ujedno feminističko pitanje, što je to svjesno kuhanje i kako pripremiti ukusna i jednostavna jela sa samo biljnim sastojcima od kojih i najvećim gurmanima cure sline.” Uz online događanja, Prijatelji životinja najavljuju i iznenađenje na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, koje će sigurno privući pozornost mnogih.

Pozitivne promjene

Najavljena događanja odličan su način da upoznate rad i ciljeve za koje se bori ova najveća i najaktivnija udruga za zaštitu životinja u Hrvatskoj, a da ujedno naučite nešto novo i unesete u svoj život pozitivne promjene koje će koristiti ne samo vama nego i životinjama i planetu. Program internetskih predavanja i radionica kuhanja dostupan je na FB-eventu, a više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Program predavanja i radionica kuhanja koji će se moći pratiti na FB-stranici Prijatelja životinja:

Petak 11. rujna 2020.

18:00 Ana Marija Mileusnić (Zelena akcija) – Koliko je odabir jednokratne plastike veganski izbor?

19:00 Udruga Pobjede – Super Izazov 22 powered by Super Ljilja

20:00 Katarina Kukučka i Igor Drašković – Ultra-trail trčanje i veganstvo kao životni stil

Subota 12. rujna 2020.

12:00 Marie Wasler – Od jedne jednostavne namirnice do tri slasna recepta

13:00 Anita Petrović – Kako izbjeći prvo loše iskustvo s tofuom

14:00 Ivana Surjan Mitrović – Svjesno kuhanje

15:00 Goran Đurđević – Zavirimo zajedno: pripremljen ekofeministički zbornik

16:00 Ivana Martinec – Kako biti zdrav i fit vegan?

17:00 Marko Samardžija – Veganstvo u profesionalnom sportu

18:00 Irena Mikšić – Jednostavni, jeftini i ukusni popečci od svakodnevnih namirnica

19:00 Anita Petrović – Lako i fino: Jedan dan na biljnoj

Linker
20. travanj 2024 15:17