Mjesec ljubavi može postati još slađi.
 Foto: Istock
svi putevi vode u rim

Dosta vam je više dioptrije? Konačno ju skinite i osvojite putovanje za dvoje

Svi oni koji nose naočale ili leće znaju koja to muka zna biti na putovanju. Ovi problemi sad konačno mogu biti iza vas.

Pakiranje i spremanje za put nikad nije jednostavno. Previše odjevnih predmeta, premalo mjesta i još manje vremena. Naravno, sve se uvijek radi u zadnji tren.
A još ako nosite naočale ili leće, čini se da pakiranju nema kraja.

Jer ne smiješ zaboraviti futrolu za naočale, krpicu za brisanje stakla, tekućinu za leće, posudicu za leće, dodatne leće… Ah da, umjetne suze i, i, i… I uvijek nešto zaboravite.

Sve ovo zvuči kao velika gnjavaža te nas može učiniti napetima i nervoznima. I ako razmišljate o laserskom skidanju dioptrije sada je idealno vrijeme da to i učinite. Naime, svi pacijenti koji u Optical Expressu tijekom veljače skinu dioptriju mogu osvojiti putovanje u Rim za dvije osobe. Sjajno, zar ne?

A dok to ne učinite, mi imamo nekoliko savjeta kako putovati s dioptrijom.

Manje stresa, više uživanja

Neka vaše putovanje iz snova prođe bez nepotrebnog stresa, zbog mogućeg puknuća naočala ili gubitka leća.

1. Obavezno, ali obavezno uzmite još jedan par naočala. Zamislite da ih već prvi dan ili na aerodromu slučajno ostavite. Kako bi samo izgledao ostatak vašeg putovanja!?

2. Ne morate ih ni izgubiti, može se dogoditi da se slučajno potrgaju i zato ne zaboravite spakirati još jedan par te ih spremite u ručnu prtljagu.

3. Ako imate običaj čuvati naočale u mekanim kutijicama, to odmah promijenite. U slučaju da vam padnu manja je vjerojatnost da će se slomiti, ako ih držite u tvrdim i kvalitetnijim futrolama.

4. Dioptrijske sunčane naočale sjajna su stvar. Većinu vremena ćete ionako provesti vani.

5. Ako nosite leće, nemojte ih stavljati u avionu. Zrak je naime presuh te može doći do suhoće i iritacije očiju.

6. Isto kao i s naočalama, nemojte zaboraviti spremiti rezervni par leća.

7. Potrebnu tekućinu nosite uvijek u ručnoj prtljazi.

Rješenje koje 'pali'

Svi znamo da ako zaboravimo ili izgubimo dioptrijske naočale ili leće na putu - to nam može uništiti cijelo putovanje. Uz ove spomenute savjete najbolje moguće rješenje je ipak lasersko skidanje dioptrije.

Svu gnjavažu s dioptrijom laserska će korekcija vida riješiti u svega 10-ak minuta. I nemojte misliti da ćete zbog toga morati mijenjati svoje planove - možete spremno ići na putovanje, i to bez opterećenja.

Potrebno je obaviti samo jedan pregled kako bi se utvrdilo jeste li kandidat, a već idući dan nakon operacije možete obavljati svakodnevne aktivnosti.

Vjerujemo da će vaše putovanje biti kvalitetnije i ljepše bez dioptrije i brige oko naočala ili leća. Ne samo da ćete se riješiti problema oko pakiranja, gubljenja leća, zametnutih ili strganih naočala već ćete istinski uživati u ljepotama novih gradova.

U Optical Expressu već gotovo godinu dana nagrađuju pacijente prekrasnim putovanjima u najljepše gradove svijeta. Od Madrida, preko Londona i Lisabona do Barcelone. I mjesec ljubavi nije iznimka. Ako skinete dioptriju tijekom veljače možete osvojiti putovanje u Rim za dvije osobe.

Pssst! Pregled za lasersku korekciju vida tijekom veljače je 300 kuna.