'Da, žene su mi se nabacivale nakon pregleda.'
 Getty Images
IZ PRVE RUKE

Dok drugi o tome možda maštaju, oni to rade - muškarci otkrivaju zašto su postali baš ginekolozi

Šest ginekologa otkrilo je ono što mnoge zanima. Zašto su se od svih grana medicine opredijelili baš za ginekologiju...

Dok nek žene izbjegavaju muškog ginekologa, druge samo muškarca i žele za svog doktora.

Na jednom internetskom portalu, nekoliko je ginekologa u dobi od 30 do 70 godina otkrilo zašto su se od svih grana medicine opredijelili baš za ginekologiju i čega su se najviše bojali?


Žene su bolji pacijenti

Na specijalizaciji sam dežurao i naletio na muškarca u čekaonici. Pitao sam ga što ga muči. Odgovorio mi je da 'nema problema i da supruga misli da ima srčani udar. Ali, nema problema. Vjerojatno je imao srčani udar (nikada nisam saznao), ali poanta je da su žene bolji pacijenti nego muškarci. Nemaju problem s tim da nam kažu što nije u redu, pa ih onda i mi kao liječnici bolje razumijemo. Taj sistem mnogo bolje funkcionira


To mi je došlo prirodno

U pitanju je "sretna" grana medicine, ona u kojoj ja imam jako važnu ulogu u životu pacijenta i njegove obitelji. Drugo, u pitanju je sjajno polje koje je kombinacija medicine i kirurgije. I konačno, odrastao sam sa šest sestara, pa se moj cijeli život vrtio oko estrogena, ovulacije i hormona.


Žene su mi se nabacivale

Nikad nisam mislio da ću postati ginekolog. Nisam htio uništiti ljubav prema vaginama. Godinama poslije ni jednom nisam požalio što sam ipak to odabrao. No, moram priznati da ako je žena privlačna, moram utišati lude misli koje mi se motaju po glavi. I da, nabacivale su mi se pacijentice…


Bojao sam se da neću imati dovoljno pacijentica

Kad sam bio mlad ginekolog brinuo sam se da neću imati dovoljno pacijentica. Onda sam shvatio da postoje žene koje više vole muške ginekologe jer su, kako one kažu, puno nježniji.


Bojim se smrti

Možda zvuči čudno što to govori jedan doktor, ali me jako plaše bolesti i smrt. To što sam postao ginekolog učinilo je da vidim ljepotu života. Moj ured je većinu vremena ispunjen nadom i radošću. Naravno, nije uvijek sve med i mlijeko. Žene se više brinu o sebi i prava je privilegija raditi s njima.


Velika čast

Odgojila me izuzetno jaka žena, a takođe sam se i oženio zaista snažnom ženom. Zbog toga osjećam ogromno poštovanje prema stvarima koje čine ženu posebnom. Svidjela mi se ideja da sudjelujem u nečemu što je važan dio njihovih života - seksualno i reproduktivno zdravlje. To je za mene velika čast.

Linker
17. travanj 2024 23:05