SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Čime njegovati masnu kožu?

Kod masnog tipa kože vrlo je važno temeljito čišćenje ujutro i navečer kako bi se skinuli svi tragovi šminke

Imam masnu kožu i već se dugi niz godina borim s crvenilom i mrljama od prišteva. Značilo bi mi puno da mi preporučite nešto što bi mi konačno pomoglo i riješilo moj problem.

Biljana O., Mostar

Odgovara mr. dr. Klaudija Šebetić, dermatovenerolog:

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Svatko od nas ima određeni tip kože, pa neki imaju masnu, neki suhu, a poneki jako osjetljivu. Tip kože se ne može mijenjati i svaki tip zahtijeva posebnu njegu. Kod masnog tipa kože vrlo je važno temeljito čišćenje ujutro i navečer kako bi se skinuli svi tragovi šminke. U tome mogu pomoći micelarne otopine ili gel za umivanje. Ako su vidljive mrlje na koži i nepravilnosti, tijekom noći se mogu nanijeti na kožu lica serumi koji sadrže retinol ili C-vitamin. Oni će posvijetliti i ujednačiti ten. Tijekom dana možete koristiti hidratantne kreme ili fluid te proizvode sa zaštitom od sunca. Dva do tri puta tjedno možete kod kuće napraviti blagi piling lica, a za sve jače tretmane i kemijske pilinge obratite se dermatologu koji će ih preporučiti i provesti."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
12. travanj 2024 23:34