Osmijeh više ne morate skrivati...
 Getty Images/iStockphoto
brzo i lako

Bjelji zubi u samo pet dana!? Uz ovih sedam namirnica i to je moguće

17. listopad 2019.
Kava, čaj, cigarete, slaba oralna higijena, pa i genetika samo su neki od glavnih razloga zašto mnogi nemaju blistavi osmijeh. No, to se lako može promijeniti.

 

Ako ste zadovoljni oblikom svojih zubi, ali vam se ne sviđa njihova boja, onda je izbjeljivanje odličan izbor za vas. Kako bi vam zubi bili čišći i bjeliji ne morate nužno sjesti u zubarsku stolicu.

Neke probleme možete riješiti pomoću namirnica koje imate kod kuće, a pri izbjeljivanju vam mogu pomoći i još neki super brzi trikovi zahvaljujući kojima rezultati stižu za samo pet dana.


1. Sir

S obzirom na to da je odličan izvor kalcija, pomaže u borbi protiv karijesa. Studije su pokazale da je razina pH vrlo važna za oralno zdravlje, a upravo sir podiže tu razinu te smanjuje rizik za propadanje zuba.

Isto tako, on povećava lučenje sline koja prirodno čisti zubnu površinu, smanjuje zadah iz usta i uklanja kiselinu koje mogu oštetiti zube.


2. Kurkuma

Istraživanja pokazuju da kurkuma ne samo da rješava probleme dentalne higijene nego i ozbiljnije stvari kao što su zubobolja, oticanje desni, gingivitis i parodontitis. Kurkuma djeluje na zube tako što skida žute i smeđe naslage s njih, a pomaže i u uklanjanju kamenca.


3. Krastavci

Mnogi vjeruju da im limun može dati sjajne bijele zube. Ali ako pitate zubara, može vam reći da ćete tako oštetiti zubnu caklinu. Pa što je alternativa? Krastavci!

Stavite li krišku krastavca na nepce i držite pola minute, fitokemikalije iz njega ubit će sve bakterije odgovorne za neugodan zadah te će vam njegova vlakna očistiti zube.


4. Jagode

Ovo malo crveno voće se smatra jednim od najjačih prirodnih izbjeljivača zubi. Jagodu zgnječite vilicom, dodajte malo sode bikarbone te je nanesite na četkicu te njome istrljajte zube. Nakon toga ih operite pastom.

A beautiful woman with hair curling dressed in white bathrobe feels panic in the kitchen while cooking.
Getty Images/iStockphoto
Većinu ovih namirnica sigurno imate kod kuće.


5. Kokosovo ulje

Ovo vam možda zvuči čudno, ali djeluje. Laurinska kiselina koja se nalazi u kokosovom ulju dovoljna je za borbu protiv tvrdih bakterija prisutnih u ustima, koje uzrokuju propadanje zuba, loš dah i bolesti desni.

Žlicu kokosovog ulja premještajte po zubima oko 15 minuta, a zatim temeljito očetkajte zube. Osim što ćete ukloniti bakterije, spriječit ćete nastanak plaka kao i drugih ‘mrlja’.


 


6. Celer

Celer pomaže pri uklanjanju plaka, a ako ga budete dobro žvakali njegova vlakna će prodrijeti i do ostalih nepristupačnih mjesta te će očisti ostatke hrane.


7. Jabuke

Gruba tekstura ovog voća prepunog vlakana ima odličnu funkciju 'ribanja' plaka i desni. Osim toga, kiselina koja se nalazi u jabukama može i posvijetliti boju zuba i apsorbirati površinske mrlje.

 

BRZI REZULTATI

Osim namirnica koje će vam pomoći da vam zubi budu bjelji, tu je i nova BLANX O₃X (oxygen power) formula s aktivnim kisikom uz koju možete postići i do četiri puta bjelju nijansu zubi u samo pet dana. Proizvod nježno djeluje na desni, ne oštećuje caklinu i ne uzrokuje preosjetljivost zuba.


Otkrijte kako u pet dana postići savršeno bijeli prirodan osmijeh!

Teme
Linker
09. siječanj 2021 04:59