Znate što je još dobro? Veća je mogućnost da ćete doživjeti orgazam!
 Foto: iStock
Žene, čujte i počujte!

3u1: Manite se tableta, ovo 'čudo' napaljuje, uklanja bol i vlaži vaginu

Pokazalo se da su hormonski flasteri učinkovitiji od tableta u jačanju spolne želje, uzbuđenosti i sposobnosti postizanja orgazma, a naročito u povećanju vlažnosti i smanjenju boli tijekom spolnog odnos.

Nadomjesna hormonska terapija estrogenom u obliku flastera znatno povećava libido, a time i užitak u seksu kod žena u menopauzi, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Yale.

Tablete uzrokuju placebo

U istoj je studiji utvrđeno da nadomjesna terapija estrogenom u obliku tableta ima učinak poput placeba - nikakav. Pokazalo se da su hormonski flasteri učinkovitiji od tableta u jačanju spolne želje, uzbuđenosti i sposobnosti postizanja orgazma, a naročito u povećanju vlažnosti i smanjenju boli tijekom spolnog odnosa.

Dosad je već utvrđeno da hormonski flasteri imaju blaže nuspojave od nadomjesne hormonske terapije u obliku tableta koje često uzrokuju glavobolje i bolna i otečena prsa te da flasteri nose niži rizik za srčani udar u odnosu na hormonsku terapiju tabletama.

Foto: iStock
Flasteri nose i niži rizik za srčani udar u odnosu na hormonsku terapiju tabletama.

Neupitni rezultati

U istraživanju je sudjelovalo 670 žena između 42 i 58 godina koje su u posljednje tri godine imale zadnju menstruaciju.

Sve žene morale su ispuniti upitnik kojim su se procjenjivali različiti aspekti njihove seksualne funkcije i doživljaja, a obuhvaćao je:

  • spolnu želju,
  • uzbuđenje,
  • ovlaženost vagine,
  • orgazam,
  • osjećaj užitka i
  • zadovoljstva te bol.

Rezultati su nedvosmisleno išli u prilog flasterima i po završetku studije među ispitanicama koje su ih koristile bilo je znatno manje onih s oslabljenom seksualnom funkcijom nego u skupini koja je koristila placebo ili oralnu nadomjesnu terapiju.

Linker
17. ožujak 2024 23:47