Pojedine aplikacije nude i audio treninge...
 Foto: Istock
Najbolje od najboljih

24 najbolje aplikacije za mršavljenje, vježbanje i za zdravlje općenito

11. siječanj 2019.
Želite izgubiti koji kilogram, isprobati meditaciju, trčanje ili konačno uvesti reda u svoju prehranu. Za sve postoji idealna aplikacija, a na vama je samo da izaberete onu koja vam najbolje odgovora.

VJEŽBANJE

1. Couch to 5K

Želite se baviti trčanjem, ali ne znate otkuda krenuti!? Ova aplikacija je onda stvorena za vas. Besplatni program traje 8 tjedana, a cilj aplikacije je podići korisnika s kauča i dovesti ga u formu da može istrčati 5 kilometara.

2. Blogilates

Instruktorica pilatesa Cassey Ho zavladala je društvenim mrežama zahvaljujući jednostavnim i svima dostupnim pilates vježbama. Cassey Ho ima vlastiti program tjelovježbe, liniju odjeće i aplikaciju specijaliziranu za pilates i HIIT vježbe pomoću kojih ćete konačno doći u formu.

3. Sworkit

Fitness aplikacija Sworkit omogućuje vam da odaberete svoj izazov bilo da je riječ o jogi, kardio vježbama, treningu snage ili jednostavnom istezanju. Aplikacija dolazi s vremenskim programatorom od 5 do 60 minuta. Idealna je za one koji nemaju puno slobodnog vremena za vježbanje.

4. Strava Running and Cycling

Budući da je aplikacija namijenjena trkačima i biciklistima, njezine su osnovne zadaće da prati vrijeme koje ostvaruju korisnici, bilježi broj prevaljenih kilometara, brzinu trčanja i trenutnu brzinu, broj potrošenih kalorija…

Aplikacija također donosi nekoliko različitih načina natjecanja, gdje svoje rezultate možete uspoređivati s drugim korisnicima.

Dakako, tu je i uvid u ostvarene rezultate te sve detaljne statistike utrka koje su iza samog korisnika.

5. Nike+ Training Club

Aplikacija je neka vrsta osobnog trenera, a dovoljno je izabrati cilj (vitkost, snaga, tonus) kako biste dobili pristup ogromnom broju vježbi.

6. Endomondo

Aplikacijom Endomondo možete pratiti trčanje, vožnju bicikla ili ostale aktivnosti na otvorenom te ih dijeliti s prijateljima. Aplikacija je precizna i jednostavna za korištenje, a rezultate možete detaljno analizirati i postaviti svoj osobni cilj.

7. Aaptiv

Aplikacija nudi više od 2500 audio treninga koje vode iskusni treneri. Audio trening upotpunjen je odgovarajućom glazbom koja će vas motivirati, a nove vježbe dodaju se svaki tjedan.

Vježbe možete filtrirati s obzirom na trajanje i vrstu, pa više nemate izgovora za preskakanje trening, čak ni ako vam je na raspolaganju samo 10 minuta.

8. Sweat

Program se sastoji od vježbi za noge, guzu, ruke i trbušne mišiće. Svaka vježba se sastoji od 2 seta, a svaki set sadrži 4 vježbe koje je potrebno napraviti što više puta u 7 minuta. Između setova je pauza od 30, odnosno 90 sekundi.

Program traje 12 tjedana, a vježbe su jednostavne i lako izvedive kod kuće. Neke od vježbi su dvostruki čučnjevi, klasični trbušnjaci, bicikliranje…

9. Pear

Prema mišljenju fitness stručnjaka, ovo je jedna od najboljih fitness aplikacija koje možete pronaći. Uz audio zapise stvarnih trenera, imat ćete osjećaj da je netko stvarno pored vas. Možda ćete zato i malo manje zabušavati.

Aplikacija je bogata velikim rasponom različitih vježbi za mnoga područja, a pohvalno je što su vježbe poredane tako da mogu pratiti napredak osobe koja trenira.

PREHRANA

10. MyFitnessPal

Ovo aplikacija je definitivno među najpopularnijima jer korisnicima nudi sve što im treba. Ona otvara pristup velikoj bazi podataka o hrani, ali i stvara svojevrsni dnevnik prehrane. Možete pratiti koliko ste kalorija pojeli tijekom dana, ali i koliko ste unijeli soli, masti ili ugljikohidrata.

Osim dnevnika prehrane, ova besplatna aplikacija nudi i mogućnost izračuna potrošnje kalorija tijekom vježbanja.

Ima i veliku zajednicu korisnika koji izmjenjuju recepte, planove prehrane, te svoje priče i tajne gubljenja kilograma.

11. Lifesum

Ono što je zanimljivo kod Lifesum aplikacije je činjenica da ona 'uči' o vašim navikama i upozorava vas ako ste, primjerice, pojeli previše slane hrane ili niste popili dovoljno vode. Također nudi i dnevnik prehrane, kao i postavljanja ciljeva ovisno o vašem prehrambenom profilu. Dodatno, možete pratiti i koliko se vaše tijelo mijenja upisivanjem mjera struka, bokova ili ruku.

12. Rise

Aplikacija je napravljena za one koji žele profesionalnu pomoć pri svojoj borbi protiv kila. Nudi individualnu pomoć profesionalnog nutricionista u sklopu mjesečne pretplate. Sve što trebate napraviti je snimiti svoj obrok, poslati ga kroz aplikaciju i dobit ćete odgovor o tome što trebate promijeniti.

13. Fooducate

Ova vam aplikacija neće pomoći da brojite kalorije, nego da promijenite prehrambene navike - vi unosite sastav svih vaših obroka, a ona ocjenjuje koliko su kvalitetni. Možete kreirati popise za nabavku samo zdravih namirnica.

14. Waterlogged

Pazi na vaše zdravlje svaki dan i podsjeća vas na dovoljan unos vode.

Mentalno zdravlje

15. Meditation Studio

Nudi vam neograničen pristup 200 izvornih meditacija, a posložene su u kategorije poput: ‘Budite zdravi‘ (meditacije za stres, spavanje, anksioznost), ‘Budi dobro‘ (meditacije za sreću), i ‘Budite ljubazni‘ (meditacije za suosjećanje, odnose).

16. Talkspace

Svojim korisnicima omogućuje profesionalnu psihološku pomoć kroz savjete stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja. Ovdje imate neograničen pristup i broj pitanja koja možete postaviti 'online terapeutima', a privatnost je apsolutno zajamčena.

17. Happify

Nudi kvizove i ankete koji vam mogu pomoći da se nosite sa stresom i tjeskobom učeći što više kako da mislite pozitivno i postanete sretniji i emocionalno ispunjeniji.

18. 7 cups

Aplikacija je idealna za one koji se osjećaju usamljeno, tužno ili zabrinuto ili jednostavno žele s nekim razgovarati (bez da bude prijatelje u pola noći). Brojni licencirani terapeuti na raspolaganju su za anonimni razgovor 24 sata dnevno.

19. Pacifica

Ovo je stvoreno za sve one koji su pod jakim stresom ili pate od anksioznosti. Pomaže vam prekinuti cikluse nepoželjnih misli, osjećaja i ponašanja pomoću meditacija, praćenja raspoloženja i opuštanja.

Sadrži audio lekcije i aktivnosti koje vam pomažu da se nosite sa stresom i depresijom te postavlja svakodnevne izazove koji će vam pomoći u borbi protiv tjeskobe.

20. Calm

Usredotočuje se na četiri ključna područja meditacije, disanja, spavanja i opuštanja.

ZDRAVLJE OPĆENITO

21. HealthTap

U bazi aplikacije nalazi se više od 140.000 doktora. Dakle, na vama je samo da postavite pitanje, a odgovor ćete dobiti od grupe doktora koji su specijalizirani za traženo područje.

22. Sleep Cycle

Ovo je alarm za buđenje, koji uzima u obzir vaše željeno vrijeme buđenja, kao i trenutnu fazu sna u kojoj se nalazite. Prati vaš san i budi vas u točno pravo vrijeme.

23. Flo

Ovaj menstrualni kalendar je besplatan, pametan i jednostavan za praćenje menstrualnog ciklusa i trudnoće. Daje točna i pouzdana predviđanja menstruacije, ovulacije i plodnih dana.

24. Habitica

Još jedna aplikacija koja pomaže stvoriti dobre navike i to tako da sve pretvara u igru. Naime, Habitica će vas nagrađivati poenima ako radite sve one stvari koje biste, zapravo, ionako već trebali raditi. Ideja je da posluži kao svojevrsni motivacijski alat koji pomaže usvojiti zdrave i dobre navike.

Teme
Linker
01. kolovoz 2022 10:07