SHUTTERSTOCK
bit će zanimljivo

Uskoro počinje godina vodenog zeca! Istražili smo što nam ona donosi

Ovo će biti godina nove slobode, ponovno pronađene vedrine i velikog osjećaja - nade!

Na početku svake godine svi osjećamo svježinu nove energije, novog početka, zar ne? Kao da prijelaskom u godinu s drugačijim brojem prelazimo neki prag, prolazimo kroz nova vrata koja nam omogućuju da za sobom zatvorimo ona stara i s njima sve što nas je mučilo u prethodnoj godini. Otvaranjem novih vrata imamo osjećaj da se možemo otvoriti prema novom povjetarcu drugačijih mogućnosti. Kročenjem preko tog praga kao da i sebi dajemo dozvolu da razmotrimo drugačije pristupe vlastitoj situaciji i pronađemo neka nova rješenja.

U kineskoj tradiciji koja je na zapad najviše došla kroz feng shui, energija svake nove godine razlikuje se po rasporedu tzv. letećih zvijezda i po životinji i elementu koji vladaju tom godinom. No kineska Nova godina, kao što već vjerojatno znate, ne slavi se 1. siječnja, već svake godine počinje na drugi datum, prema mjesečevim mijenama. Kako u ovoj godini drugi mladi mjesec nakon zimskog solsticija pada na datum 22. siječnja, tako će po mjesečevom kalendaru nova godina poĉeti upravo na taj datum, iduće nedjelje.

S obzirom u subotu držim online radionicu upravo na tu temu (prema programu Marie Diamond), htjela bih vam prenijeti neke najvažnije napomene vezane uz ovu godinu.


Pa kako će, prema kineskim vjerovanjima, ova godina biti različita od prethodne za sve nas?

Kad gledamo raspored tzv. letećih zvijezda, one se svake godine drugačije rasporede i na različit način utječu na svaki od životnih aspekata. Način na koji su se rasporedile u 2023. godini donosi nam generalno pozitivne aspekte za poslovanje (posebno online) i dobivanje priznanja, za dobre odnose, nova prijateljstva i kontakte i za osnaživanje ženskog aspekta. No istovremeno, zvijezde nisu tako dobre za muškarce na položaju vođa (koji će imati velike izazove, ponekad uz pobune sa strane žena), ekonomije neće biti jake, a i zdravlju ćemo trebati posvetiti više pažnje nego do sada.

Naravno, svatko od nas ima i vlastiti zvjezdani položaj u ovoj godini, no ono što je najvažnije za sve nas je da ulazimo u val pun dobre atmosfere jer iz godine koja je bila u znaku vodenog tigra sada prelazimo u sasvim drugačiju energiju - vodenog zeca. Ako zamislite energiju tigra, osjetit ćete intenzitet i napetost, moć, ozbiljnost (čak ratobornost) i spremnost na velike skokove. Nasuprot tome, kad zamislite zeca, mogla bi vas preplaviti radost, nježnost, ljubav i znatiželja.

Koje osobine ima zec kao životinja? On voli biti slobodan, vedre je naravi, voli istraživati i skakuće s mjesta na mjesto, ima veliku obitelj i brine se o njoj. Pa se tako te osobine ove male i drage životinje mogu prenijeti i na godinu u znaku zeca - trebali biste se u njoj više osloboditi, dopustiti si više izleta i putovanja, otpustiti neke kočnice, naći nove načine i pokrenuti stvari koje ste se do sada ustezali pokrenuti - u malim skokićima, baš kao zeko- hop, hop, hop - i stići ćete s lakoćom na željeno mjesto. Dopustite svojim novim idejama da se razviju pa će i različite vrste obilja lakše poteći prema vama i vašoj obitelji. I naravno, budite otvoreni za - ljubav!

No prije svega toga, prije nego mirisi proljeća snažno izvuku na površinu energiju zeca, pobrinite se o zdravlju i detoksu svog tijela i iscijelite unutarnje blokade koliko god možete pa ćete puno lakše i prirodnije uzjahati ovaj val dobre energije.

I zatim se prepustite osjećaju radosti koju svi s lakoćom možemo povezati s energijom zeca.

Ovo će biti godina nove slobode, ponovno pronađene vedrine i velikog osjećaja - nade!

Želim vam sretnu i prosperitetnu godinu vodenog zeca!

Ako želite doznati kako energiju ove godine najbolje usmjeriti u svoju dobrobit, pridružite nam se na radionici MAGIČNA 2023.

Linker
27. travanj 2024 12:30