FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
nova energija

I kratka promjena okoline izuzetno će vam pomoći da sve vidite jasnije i da se lakše pomaknete iz situacije u kojoj ste se našli

Svima nam je povremeno potrebno otići u drugačiju energiju


Protekli sam (produženi) vikend provela u Splitu. Naime, već sam početkom godine uplatila sudjelovanje na konferenciji udruženja ATL (Association of Transformational Leaders) Europe i imala sam tamo dva predavanja koja sam trebala održati. U situaciji vođenja brige o tati i bratu pitala sam se mogu li si taj odlazak sada dopustiti. Kad imamo osjećaj da smo neophodni i da je sve potrebno nadzirati, teško je donijeti takvu odluku. No, tata se već osjećao jako dobro, a moja tri mušketira (suprug i sinovi) su me uvjerili da će u tim danima oni moći i znati preuzeti svu brigu. Pa sam Splitu rekla da.

I sjajno je da jesam, jer mi je to zaista bilo potrebno. Na svim nivoima. Odmak u drugačiju energiju, kontakt s dragim ljudima koje nisam jako dugo vidjela, punjenje duše i baterija novim saznanjima i spoznajama, ali i radosnim trenucima. Odmak od vlastitog života da ga mogu bolje vidjeti, novi uvidi i inspirativne priče drugih sudionika. I energija međusobnog prihvaćanja, nadahnuća i podrške. Trenuci smijeha s prijateljicama.

Program predavanja i događanja bio je intenzivan pa se nisam fizički odmorila, ali moj um i duh dobili su novi polet.


Prenijet ću vam neke od inspirativnih crtica s ovog susreta

Jedna sudionica koja je dugo godina živjela u Indiji, dobila je odjednom osjećaj da bi sada trebala živjeti negdje drugdje. U meditaciji je dobila odgovor gdje: Galicija. Nije ni znala gdje se Galicija nalazi, ali kad ju je te večeri prijateljica pozvala u restoran upravo s tim imenom, znala je da je poruka za nju istinita. Pa je otišla u Galiciju - španjolsku pokrajinu na granici s Portugalom i odlučila pogledati imanja koja su na prodaju. Došavši na jedno od njih, odmah joj je srce zaigralo i nije puno razmišljala - uskoro se tamo seli sa svojim malim sinom, a kredit koji je podigla otplaćivat će joj iznajmljivanje dodatnih kućica na imanju. Sve je tako jednostavno kad potpuno vjerujemo u svoje unutarnje vodstvo...

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Druga mi je sudionica pak ispričala kako je saobraćajna nesreća koja joj je gotovo upropastila zdravlje zapravo bila veliki blagoslov u njezinom životu. Tražeći godinama pomoć za svoje zdravstvene probleme, otkrila je važne i dragocjene iscjeljujuće postupke kojima sada pomaže mnogima širom svijeta.

Treća, moja dobra prijateljica, nam je pak na svom primjeru pokazala kako se iz besparice može postati imućan - to je svatko sposoban naučiti, samo je važno uporno i odlučno primjenjivati znanja koja su nam svima dostupna u mnogim knjigama koje istovremeno govore o obilju i duhovnosti.

A naša glavna voditeljica i osnivačica Marie Diamond ispričala nam je jednu od svojih čudesnih životnih priča, kako bismo osvijestili da i u situacijama kad nam se čini da smo nemoćni, uvijek postoji barem nešto što možemo činiti za svoju dobrobit - zamišljati.

Naime, pred puno godina Marie je, već kao odrasla osoba dobila vodene kozice, koje su je na šest tjedana prikovale za krevet. Bila je potpuno fizički oslabljena - nije mogla ni stati na noge, a kamo li bilo što raditi. Ali, nešto je mogla - mogla je maštati. Pa se tako prepustila intenzivnom maštanju da je na Havajima. I uskoro se dogodio nevjerojatan događaj - iznebuha ju je nazvala jedna (njoj nepoznata) iscjeliteljica s Havaja i ponudila joj da besplatno dođe k njoj na dva tjedna. Marie i suprug su otišli (ona u invalidskim kolicima) i uz pomoć energije predivnog otoka i te iscjeliteljice, Marie je nakon dva tjedna bila potpuno zdrava i mogla je čak i plesati na plaži. Velika je moć zamišljanja i maštanja.

Osim mene, još neki od sudionika su bili u životnim situacijama prije puta zbog kojih su se dvoumili hoće li doći na konferenciju. Svi smo ipak odabrali doći i svi smo poslije bili presretni zbog te odluke. Pa neka to bude poruka i vama – kad osjećate da ste u nekoj nepovoljnoj životnoj fazi i da si iz ovog ili onog razloga sada ne možete priuštiti ili dopustiti otići na neko lijepo mjesto koje bi nahranilo vašu dušu, razmislite još jednom - upravo drugačiji okoliš i promjena energije kojom ste okruženi izuzetno će vam pomoći da sebe i svijet vidite jasnije i da se lakše pomaknete iz situacije u kojoj ste se našli!

U mojoj je radnoj sobi sada energija splitskog sunca i sve oko mene izgleda svjetlije nego što je bilo prije ovog puta :)



Sanjine radionice i savjetovanja uvijek možete naći OVDJE.

Linker
03. svibanj 2024 11:38