Jeste li se ikad zapitale u koju skupinu spadate? Možda u obje...
 Foto: iStock
Kvo, kvo, kvocanje...

Znate li koje su razlike između mudre žene i one koja voli 'pametovati'?

'Pametnice', naravno imaju brojne kvalitete, no njihova nesposobnost da prihvate različito mišljenje može postati nepodnošljiva. Mudra žena ne mora uvijek biti u pravu. Koje su još razlike između ova dva tipa...

Mudrost i pametovanje. Granica i nije baš najtanja, a vjerujemo da se većina od nas može ubrojati u obje kategorije. Kako kada i u kojim situacijama.

Zato donosimo najveće razlike između mudre žene i one koja je pomalo osjetljivija i koja voli 'pametovati'.

Neke stvari su itekako zanimljive.

Foto: iStock
Kad njen partner u nečemu pogriješi, žena koja pametuje to će mu stalno nabijati na nos i govoriti: 'Rekla sam ti'. Mudra žena će ga podržati, probati ga razveseliti, a ponekad će se praviti kao da se ništa nije dogodilo.

Foto: iStock
Žene koje vole pametovati smatraju da se može biti sretan samo kad ste u pravu. Njihova riječ je uvijek zadnja. Mudra zna da stvari baš i ne funkcioniraju tako i da čovjek ponekad jednostavno treba popustiti i uštedjeti energiju.

Foto: iStock
Ženama koju su osjetljivije i koje vole pametovati, kažu stručnjaci, smetaju savjeti koje ima daje svekrva, dok mudra mirno sasluša, a onda napravi što ona sama smatra da je ispravno. S najboljom namjerom, naravno.

Foto: iStock
Mudra žena stalno radi na svom osobnom razvoju i prihvaća druge onakvima kakvi jesu. Ne želi mijenjati sve oko sebe.

Foto: iStock
Mudra žena razumije da je svako njeno dijete jedinstveno i potiče ih da rade ono što ih usrećuje. Ova druga ne sluša dijete kad joj kaže da ne voli određeni sport ili ples i forsira ga da i dalje ide na to.

Foto: iStock
'Pametnica' uvijek preuzima kontrolu i uči partnera kako da ispravno napravi nešto, dok ga mudra suptilno usmjerava u dobrom pravcu i podržava ga u naumu da ostvari svoje ciljeve.

Foto: iStock
Nadgleda svoju djecu čak i kad su odrasla, daje stotinu savjeta, uglavnom kad djeca to ni ne traže i stalno im se petlja u odgoj njihove djece. Mudra žena ovako neće postupati. Ona pušta djecu da sama steknu svoja iskustva i podržava ih bez obzira na sve.

Foto: iStock
Mudra žena se na poslu trudi stvoriti dobru i pozitivnu atmosferu u kojoj se kolege poštuju. Žena koja voli 'pametovati' će sve učiniti da bude najbolja od svih. Za atmosferu ne mari.

Linker
23. travanj 2024 14:01