Novogodišnje odluke ispuni više žena nego muškaraca.
 Foto: Istock
Istraživanje

Znate li koja je najveća novogodišnja odluka Hrvata?

05. siječanj 2018.
Čak 70 posto ispitanika u 2018. želi novi posao.

Iako novogodišnje odluke u nešto većoj mjeri donose muškarci, 54 posto žena ustraje u ispunjavanju tih odluka, a isto napravi 46 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje portala MojPosao provedeno na 160 ispitanika.

Odluke vezane za karijeru

Nešto manje od polovice ispitanih planiralo je donijeti novogodišnju odluku za 2018., trećina nije, dok su ostali ispitanici neodlučni.

Novogodišnjim odlukama najskloniji su mlađi ispitanici, njih više od 60 posto do 25 godina starosti planiralo je donijeti novogodišnju odluku, dok su ispitanici stariji od 41 godinu najmanje skloni donositi takve odluke.

Oko 70 posto ispitanih donosi odluke vezane za karijeru, a od toga 70 posto je odlučilo da će pronaći bolji posao. Neki su odlučili poraditi na usavršavanju i edukaciji ili povećanju zarade, a dio ih želi uspostaviti ravnotežu poslovnog i privatnog života.

Dok je jedna ispitanica rekla da želi spoznati sebe i svoje kvalitete, te se ohrabriti na rizične poteze bez prevelikog straha, drugi ispitanik kaže da ne želi donositi novogodišnje odluke jer ga njihovo neispunjavanje čini nesretnim.

Ispitanici koji nisu donijeli novogodišnju odluku smatraju da se odluke moraju donositi tijekom cijele godine, a odluke samo jedan dan u godini nemaju smisla.

Na pitanje jesu li ispunili novogodišnju odluku za 2017., 52 posto ispitanika odgovara potvrdno, 23 posto niječno, a četvrtina ih je odustala od toga.

Hina

Teme
Linker
24. siječanj 2023 18:49