Uz nekoliko recepata postanite koktel majstor

 SHUTTERSTOCK
Pripreme za vikend

Živjeli! Imamo recepte za sedam jeftinih koktela koje možete pripremiti kod kuće

Ako vam je dosta plaćanja skupih koktela u kafićima, počnite ih pripremati sami

Ako volite izlaske u kafiće i klubove, sigurno obožavate piti i koktele. No, postoji jedna stvar koja nam se ne sviđa: Tako su skupi. I ne samo to, obično dobijete razvodnjeno piće. To nema smisla, no postoji jedno rješenje. Zašto ne biste sami počeli raditi koktele? To uopće nije teško uz ovih sedam recepata:


Mimoza

Ovo piće je postalo asocijacija na ljetovanja, bruncheve i sve što uključuje pijenje alkohola tijekom dana. I ne želimo se boriti protiv toga. Zašto ne biste vi pripremili svoj brunch s mimozama? Kupite bocu jeftinijeg pjenušca i soka od naranče po svom izboru i spremni ste. Također možete koristiti sok od ananasa, breskve ili doslovno bilo kojeg drugog voća.

Priprema: Ohladite pjenušac i sok od naranče (ili sok po vašem izboru). Natočite pjenušac i sok u omjeru 1:1. Spremno za uživanje i posluživanje!

image
SHUTTERSTOCK


Gin i tonik

Jednostavno, klasično i za mnoge omiljeno piće. Posebno ga obožavamo u ljetnim, vrućima danima jer pruža pravo osvježenje. Ne zaboravite krišku limete koja će doista uljepšati stvari.

Priprema: U čašu natočite gin i tonik, i to u približnom omjeru 1:3. Ukrasite i poslužite!

image
SHUTTERSTOCK


Limunada s votkom od jagoda

Sastojci su doslovno u nazivu: ovaj slatki i ljetni koktel sadrži samo jagode, votku i limunadu. Sezona jagoda je počela, što znači da je vrijeme i za ovaj koktel.

Priprema: Napravite limunadu, dodajte svježe jagode i zatim votku. Votka i limunada trebaju biti u omjeru 1:3.

image
SHUTTERSTOCK


Margarita

Vjerojatno ovo piće naručujete samo u kafićima, ali vjerujte nam, zapravo ga je vrlo lako pripremiti kod kuće. Uštedjet ćete hrpu novca, a uživat ćete u njemu. Za bolji užitak možete dodati sol ili šećer na rub čaše. Potrebni su vam tekila, triple sec (liker od naranče) i sok od limete.

Priprema: Pomiješajte 60 ml tekile, 20 ml triple seca i 40 ml soka od limete. Svi sastojci trebaju biti ohlađeni. Dodajte komadiće limete za ukras te stavite sol i šećer na rub čaše.

image
SHUTTERSTOCK


Moscow mule

Ovo je piće pikantno i slatko u isto vrijeme. Moscow mule već spada u klasične koktele širom svijeta, a služi se u karakterističnim bakrenim čašama. Iako kod nas i nije toliko popularan, možda će ga ovo proslaviti: Jeftin je i lako ga je pripremiti. Potrebni su vam votka, limeta, sok od limete i pivo od đumbira.

Priprema: Pomiješajte 75 ml votke, 120 ml piva od đumbira i 2 žlice soka od limeta. Možete ga dodatno ukrasiti komadićima limete.

image
SHUTTERSTOCK


Mračno i olujno

Sjajan koktel za sve ljubitelje tamnog pića. Mračno i olujno je piće kojim možete pokazati i svoje raspoloženje. Ako volite piti tamni rum, obožavat ćete ga. Potrebni su vam pivo od đumbira, tamni rum, sok od limete.

Priprema: Pomiješajte 80 ml tamnog ruma, 120 ml piva od đumbira i 20 ml soka od limete. Pomiješajte i uživajte!

image
SHUTTERSTOCK


Crni Rus

Ako volite espresso martini i/ili jake koktele, vjerojatno će vam se svidjeti ovaj. To je zapravo odlično piće nakon večere ako planirate izaći kasnije jer vam dati dodatnu dozu energije.

Priprema: Pomiješajte 100 ml vodke i 50 ml likera od kave.

image
SHUTTERSTOCK
Linker
05. ožujak 2024 22:21