Pokušajte ne osuđivati sebe na temelju svojih snova.
 FOTOGRAFIJE: OLEGBRESLAVTSEV GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Šest savjeta

Zašto ih zaboravljamo? Ovo može pomoći da se ujutro sjetite svojih snova

Znanost nam je omogućila da mnogo naučimo o ljudskom mozgu, ali možda nikada nećemo sa sigurnošću znati značenja naših snova

Ako ste zdrav spavač i ne budite se do jutra, manje je vjerojatno da ćete se sjetiti svojih snova u usporedbi s ljudima koji se bude nekoliko puta tijekom noći. Ipak, neki savjeti mogu pomoći da se sjetite svojih snova.

PROBUDITE SE BEZ ALARMA

Vjerojatnije je da ćete se sjetiti svojih snova ako se probudite sami nego uz alarm. Jednom kad se oglasi alarm, mozak se fokusira na isključivanje dosadnog zvuka, a ne više na san.

PODSJETITE SE DA ZAPAMTITE

Ako odlučite da ćete se sjetite svojih snova, vjerojatnije je da ćete ih se ujutro i sjetiti. Prije nego što zaspite, podsjetite se da se želite sjetiti svog sna.

REPRODUKCIJA SNOVA

Ako razmišljate o snu odmah nakon buđenja, možda ćete ga se lakše sjetiti kasnije.

DAJTE SVAKOM SNU NAZIV

To može pomoći ako se želite vratiti na san. Ponekad naziv koji stvorite može pružiti uvid u to zašto ste sanjali taj san ili što on možda znači.

ZAPIŠITE

Držite bilježnicu i olovku pored kreveta i zapišite svoj san odmah ujutro, dok je sjećanje još svježe. Zapišite sve čega se sjećate i kako ste se osjećali, čak i ako se možete sjetiti samo fragmenata.

BEZ OSUĐIVANJA

Snovi su ponekad čudni i mogu ići protiv društvenih normi. Pokušajte ne osuđivati sebe na temelju svojih snova. Znanost nam je omogućila da mnogo naučimo o ljudskom mozgu, ali možda nikada nećemo sa sigurnošću znati značenja naših snova.

Linker
20. travanj 2024 13:37