Renata Sopek, Ivana Kalogjera, Slaven Kosanovic Lunar, Goranka Perc

 FOTOGRAFIJE: BILJANA BLIVAJS/CROPIX
uključite se

Započela je 10. jubilarna humanitarna akcija Udruge „Nismo same“

Prikupljenim donacijama osiguravaju se sredstava za besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ objavila je početak 10. jubilarne humanitarne akcije za svoj najznačajniji projekt „Nisi sama – ideš s nama!“. Humanitarna akcija traje od 1. prosinca 2021. do 21. siječnja 2022. godine, a prikupljenim donacijama osiguravaju se sredstava za besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije.

U novouređenom prostoru Udruge „Nismo same“ održana je press konferencija za veliku 10. humanitarnu akciju kojom se prikupljaju donacijska sredstva za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ u sklopu kojeg se omogućava besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije. Troškovi ovog projekta pokrivaju se isključivo donacijama, a do sada su svojim plemenitim radom pomogli 455 žena te osigurali više od 16.000 besplatnih taksi vožnji na kemoterapiju.

- Zahvaljujemo se brojnim građanima i tvrtkama koji su svojim donacijama podržali naš rad i pomogli nam u uređenju novog prostora Udruge. Oduševljene smo novim prostorom, a ono što nas posebno veseli je prekrasni mural koji nam je donirao naš poznati street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar - izjavila je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

Umjetnik Slaven Kosanović Lunar i sam je prisustvovao pressici, a svoju podršku Udruzi pokazao je i time što je osmislio majice s porukom „You are not alone“.


Trčanje ili hodanje

Udrugu Nismo same i njihovu humanitarnu akciju možete podržati i sudjelovanjem na jedinstvenoj predbožićnoj utrci Zagreb Advent Run koja će se održati 12. 12. u 12 sati s početkom ispred hotela The Westin, Zagreb. Trčanjem ili hodanjem na 5 ili 10 km pružate podršku svim hrabrim ženama koje se bore protiv različitih oblika raka, a dio sredstava od uplaćenih kotizacija utrke donirat će se za projekt Udruge „Nisi sama – ideš s nama!“. Prijaviti se možete na www.zagrebadventrun.hr do 5. prosinca.

- Zagreb Advent Run je naša najveća adventska utrka, a ono što je najvažnije da uvijek ima i humanitarni karakter. Ideja je da u adventsko vrijeme, u krugu svojih obitelji i prijatelja, zajedničkim snagama činimo plemenita djela. Ove godine surađujemo s Udrugom Nismo Same i trčimo za sve žene oboljele i liječene od malignih bolesti. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže utrci te da pokažemo oboljelim ženama da nisu same - rekla je Renata Sopek, ambasadorica Zagreb Advent Runa.

Linker
19. travanj 2024 05:27