Virtualno druženje
 Press
bolja budućnost

Zagrebački gimnazijalaci na originalan su način započeli 2021.

Iako su se našli u nikad do sad izazovnijoj situaciji, proteklu su godinu iznimno uspješno prebrodili

Godina koju smo ispratili bila je izazov za sve nas te vjerujemo kako mnogi gaje nadu u bolje sutra i novi početak. Mladi i domišljati učenici Opće privatne gimnazije u Zagrebu nisu dopustili da im loša godina utječe na planove. Iako su se našli u nikad do sad izazovnijoj situaciji, proteklu su godinu iznimno uspješno prebrodili. Ne samo to, već su spremno virtualnim susretom s vizijom bolje budućnosti uplovili u još jedan novi početak.

Kako je izgledao C – model virtualnog druženja gimnazijalaca OPG-a pogledajte OVDJE

Uvod u ovo virtualno druženje bila je izvedba maturantice Lu koja je uz klavirsku pratnju oca Matije otpjevala pjesmu Blue Christmas. U ovome zanimljivom on line putovanju kroz koje su nas vodili učenici Ema i Luka pričalo se o dojmovima nastave na daljinu, prisjećalo se na zajednički odigrane predstave i studijska putovanja iz vremena kada se još moglo putovati, a učenici prvih razreda otkrili su svoje dojmove o teškom početku po mnogočemu čudne 2020. godine. Iako su protekle godine manje putovali, višak slobodnog vremena ovi su gimnazijalci utrošli na humanitarni rad i složno pomaganje prijateljima iz kuće Svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu.


Život s virusom

“Od prvoga dana prvoga razreda srednje škole nosimo maske te učimo kako živjeti sa virusom. Mi smo se sada već navikli na to.” – objašnjavaju učenici prvoga razreda, Luka i Borna. “Razlika u odnosu na osnovnu školu je što smo dobili puno više obaveza i učenja, ali usporedno ovdje razvijamo i puno prijateljstva. Bilo bi svakako lješpe kada bismo svi zajedno bili u učionicama, no takve su okolnosti da ne možemo.” – ispričala je učenica prvog razreda Mia.

U virtualnoj debati učenici i profesori zajednički su raspravljali o prednostima i nedostacima nastave na daljinu, a sportaši gimnazije otkrili su kako cijela situacija on line nastave utječe na njih.

“Treniram u rukometnom klubu Lokomotiva. Tokom ljetnih mjeseci nam je bilo dobro budući da smo imali mogućnost treniranja vani, no u ovim zimskim mjesecima nam je dosta teško jer je dvorana Doma sportova pretrpana. Nadamo se što skorijem povratku u normalu.” – istaknula je Hana rukometašica RK Lokomotiva i učenica Opće privatne gimnazije, dok je njen prijatelj iz klupe, nogometaš kluba NK Lokomotiva Zagreb Luka dodao: “Iako smo se uplašili da nećemo moći nastaviti ligu, HNS je odlučio da se prve lige juniora i seniora mogu nastaviti. Prije dva mjeseca sam imao operaciju koljena pa nisam zajedno s ostatkom ekipe, što me malo koči, međutim vjerujem u sebe i treniram te se nadam da ću se vrlo brzo vratiti na teren.”

Tomislav Krstičević je za sam kraj ovog zanimljivog virtualnog druženja ispred Opće privatne gimanzije zahvalio svima, a ponajviše maturantima na angažiranosti i pomaganju djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjeg doma Svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu. Svima je poželio uspjeh u ovoj godini i što brži povratak na staro, a za sam kraj učenici su odabrali svoje najsmješnije anegdote iz proteklih godina i time kroz smijeh ispratili 2020.

Linker
18. travanj 2024 20:00