SHUTTERSTOCK
Jednostavno i genijalno

Zaboravite na drvene žlice i hladnu vodu! Konačno trik koji djeluje da ne plačemo dok režemo luk

Rezali smo ga sa sunčanim naočalama, držali drvenu žlicu u ustima, prali u hladnoj vodi prije rezanja, no konačno je, izgleda, stigao savjet koji će pomoći da ne plačemo dok režemo luk

Trina Michelle na Facebooku podijelila genijalan trik - sve što treba napraviti je smočiti papirnati ručnik i staviti ga pored daske na kojoj režete luk. Napisala je: "Jeste li znali razlog zašto 'plačete' kada usitnjavate luk, je taj što kemikaliju u luku privlači najbliži izvor vode (što su obično oči). Ako pored daske za rezanje stavite mokri papirnati ručnik, luk će tome gravitirati, a ne vašim očima!

image
Facebook


Zaista pomaže

Nakon objave na društvenim mrežama zaredale su se reakcije oduševljenja, a mnogi su rekli da trik „pomaže da ne napuste kuhinju jecajući”. Jedna je osoba napisala: "Definitivno pokušavam”, dok je drugi rekao: "Da! Mogu potvrditi da je to toliko pomoglo!”

Neki od komentara su bili i da je savjet svakako bolji od onog „da se, dok se reže luk, žvače komad kruha”. Međutim, neki drugi tvrdili su da im trik nije uspio, a jedna je osoba rekla da je jedini način da ne plače dok reže luk taj da nosi kontaktne leće. Neki su podijelili još trikova - pored daske staviti otvorenu bočicu Thieves eteričnog ulja (limun, klinčić, cimet, eukaliptus, ružmarin), pustite vodu u sudoperu dok sjeckate luk, ili ga stavite u hladnjak prije rezanja.

Isprobajte ga i vi!

Linker
19. rujan 2023 09:30