Psi u skloništima nalaze se pod stalnom veterinarskom skrbi, cijepljeni su i kastrirani, a to su samo neke od prednosti udomljavanja naspram kupnje.
 Foto: Istock
KAMPANJA 'UDOMI - NE KUPUJ'

Za blagdane ne kupujte i ne poklanjajte životinje

Iz Mreže za zaštitu životinja, koju čini više od 40 udruga, upozoravaju da samo u Skloništu za životinje Prijatelji u Čakovcu boravi oko 700 pasa, a slična situacija je i u drugim skloništima.

U predblagdansko vrijeme, kada mnogi odlučuju što će darovati svojim najbližima, Mreža za zaštitu životinja poručuje svima da to nikako ne budu životinje, već da, ako žele dobiti novoga člana obitelji, to bude razborito udomljavanje napuštene životinje.

BLAGDANSKA AKCIJA

U sklopu velike blagdanske kampanje 'Udomi - ne kupuj' bit će postavljeni jumbo plakati u više od 20 gradova Hrvatske s jasnom porukom - 'Ljubav se ne kupuje', čiji će nositelji biti napuštene životinje.

Životinje nisu predmeti i ne bi trebali biti dio trgovine ni poklon. Kampanja 'Udomi – ne kupuj”'s macama, kunićima i psima, koja poziva na udomljavanje umjesto kupnje porukom 'Ljubav se ne kupuje', moći će se vidjeti na jumbo plakatima po cijeloj Hrvatskoj te će njome Mreža za zaštitu životinja ukazati na problem napuštanja i velikoga broja životinja koje čekaju dom.

Apelira se na sve da za blagdane ne poklanjaju i ne kupuju živa bića, nego predmete jer životinje nisu artikli, a njihovom kupovinom podržava se okrutno tržište kućnih ljubimaca.

Linker
26. travanj 2024 16:25