FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
osvježavajuće

Vrijeme je za malo vedrine: ‘Konačno sam otkrila iscjeljujuću moć boja, a evo kako možete i vi‘

Odabir boje koju najviše volimo ili koristimo govori i nešto o nama samima

Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, vlasnica bloga www.7thsensecoaching.com


U mojem ormaru nema ništa na cvjetiće. Niti na prugice. Samo jedna jedina košulja na točkice. Sve ostalo je crno, crveno, plavo. Dok nisam nedavno naišla na veliku rasprodaju ljetnih haljina i kupila jednu divnu običnu basic bijelu! Kao da sam sišla s uma totalno. Ipak pogled u ogledalo me razuvjerio - vrijeme je za malo vedrine!! Rudolf Steiner davno je otkrio iscjeljujuću moć boja. Jedino je meni za praksu jako dugo trebalo.


Razmislite koje boje vam nedostaje u okruženju

Odabir boje koju najviše volimo ili koristimo govori i nešto o nama samima, a potreba da se mijenjamo uvijek će se odraziti i na boje kojima se okružujemo. Na primjer - crveno uvijek oblačimo kada se želimo istaknuti dok crnu često i intuitivno odabiremo kad smo u nešto depresivnijem razdoblju. Ipak, da bismo bili u ravnoteži trebamo i bijelo i crno, i crveno i zeleno i plavo i žuto. Trebamo sve one šašave kombinacije koje nikad ne bismo obukli za posao, ali možda možemo za nedjeljni ručak. Jer tko nam zabranjuje da se igramo i da nam ovo bude najbolje PROLJEĆE U ŽIVOTU. Samo zato što smo tako odlučili!

Kada osjećate fizičku slabost i nesigurnost koristite crvenu boju koja potiče aktivnost, osjećaj topline i diže samopouzdanje. Narančastu unesite u ormare i u kuhinju kad imate pomanjkanje seksualne želje, a žutu ako imate problema s mentalnim umorom, lošim pamćenjem i nedostatkom koncentracije. Zelena će vam ublažiti probleme s tjeskobom i ogorčenosti, ali i dati energiju plućima i imunološkom sustavu. Plava je odlična za smirivanje živaca i stimuliranje komunikacije dok ljubičasta daje kreativnosti, nadahnuće i pojačava vašu umjetničku notu.

Razmislite koje boje vam nedostaje u okruženju, na tanjuru i u garderobi i polako je ovog proljeća uvedite u svoju rutinu. Iznenadit ćete se kako to osvježavajuće može djelovati uz jako malo truda.

Imam bijelu ljetnu haljinu. Možda sam luda, ali se u njoj savršeno zabavljam. Jer je uvijek nosim sa ŠLJOKIČASTIM SANDALAMA!

Šteta što si to nisam dozvolila i prije ;)

Linker
25. travanj 2024 03:03