SHUTTERSTOCK
proljeće nam je tu

Vrijeme je za buđenje iz zimskog sna - vrijeme je za nešto novo!

Želim vam proljeće puno novih ideja, novih koraka i novih radosnih uspjeha!

U nekim danima je još uvijek hladno i vjetrovito, u druge dane nas pak sunce lijepo zagrije, livade su pune tratinčica, ljubičica i šafrana, iz krošnji drveća na travu padaju ružičaste latice, ptičice su se raspjevale... Sve u svemu - evo nam proljeća!


A vi, kako se osjećate ovih dana?

Jeste li puni energije ili ste nekako umorni i pospani? Ako je ovo drugo na stvari, svi već znamo da je to sasvim normalno, to zovu „proljetnim umorom“. Ja tu usporenost tumačim kao period „buđenja iz zimskog sna“. Zima je zaista dugo trajala i svi smo puno vremena provodili u zatvorenom prostoru, baš kao medvjedi u svojim brlozima. Usporili smo se, ušuškali u toplinu doma, čitali, radili, družili se uz tople napitke, u polaganijem ritmu koji je primjeren razdoblju hladnoće.

Ali sada, sada se baš kao i šumske životinje i biljke trebamo probuditi i razbuditi! Trebamo izaći iz svog (kućnog, ali i osjećajnog) brloga i pokrenuti nove sokove, potaknuti i razlistati - sebe i svoj život. Važno je da se uskladimo i priključimo na energiju života koji se budi svuda oko nas.

A na koji je način najbolje razbuditi i pokrenuti svoju energiju? (Osim detoxom i prirodnim sokovima.) Jednostavno - nečim novim!

Energija zime je energija sigurnosti i stabilnosti, energija kojoj ne odgovaraju veliki pomaci. A energija proljeća unosi vidljive promjene svuda oko nas, svaki dan – odjednom se goli pejzaži pretvaraju u cvjetanje, listanje, rast, bujanje, boje niču pred našim očima na svakom koraku. Da biste se i vi pokrenuli i razbudili, potrebna vam je također upravo - promjena! Nešto novo u vašem životu. U starome se uspavate, dok nove stvari potaknu vašu znatiželju, izazovu vas, izvuku na površinu neke vaše zaboravljene osobine ili vještine. Novo i drugačije će vas probuditi, oživjeti i pokrenuti!

Sjetite se onog osjećaja koji ste imali kad ste prvi dan krenuli u školu. Ili - kako vam je bilo prvi dan na poslu? A tek onaj osjećaj prvog dana na nekom putovanju? Bili ste u svim tim slučajevima itekako budni, zar ne? Širom otvorenih očiju i ušiju. Kad se nove stvari događaju oko vas, vi ste potpuno prisutni. A kad ste tako prisutni, onda ste istinski živi.


Pa što biste to sada novo mogli učiniti za sebe? Evo nekoliko jednostavnih prijedloga:

1. Za vikend otvorite kartu svoje regije, zatvorite oči i nasumce spustite prst na neko mjesto. I zatim to mjesto posjetite.

2. Isprobajte novi razmještaj namještaja u svom domu ili uredu.

3. Pobojajte jedan zid u svom stanu u izrazito živu boju koja vas raduje.

4. Promijenite frizuru - dovoljno je isprobati neki novi način češljanja, neobičnu pletenicu ili pramen u drugoj boji.

5. Sastavite listu malih stvari koje želite napraviti, a nikako ne stižete. Pa unaprijed rezervirajte vrijeme za jednu od njih u idućem tjednu i to si priuštite.

6. Prošetajte sami dijelom grada kojim nikada ne prolazite i pri tom zapažajte sve detalje.

7. I veliko proljetno čišćenje i bacanje starih stvari donijet će vam novu energiju - osjećat ćete se kao da ste u novom, prozračnijem domu.

Odaberite svakako za sebe ovih dana nešto novo i uživajte u osjećajima koje vam ta aktivnost donosi. Želim vam proljeće puno novih ideja, novih koraka i novih radosnih uspjeha!

Linker
25. travanj 2024 15:59