Visoke temperature su trajna pozivnica za insekte da uđu u kuhinje, dnevne i spavaće sobe i to zaista može smetati
 Getty Images
bizarno, ali djeluje

Vrhunski trik za tjeranje mušica i insekata koji stvarno funkcionira! Treba vam samo nekoliko lipa

Za ovaj genijalan trik su vam potrebni plastična vrećica, voda i nekoliko kovanica - i možete reći zbogom dosadnim insektima

Jedan od čestih problema koji se s toplijim vremenom javlja u svakom kućanstvu je navala mušica i drugih insekata koji ulaze kroz prozore i vrata u naše domove. Visoke temperature su trajna pozivnica za insekte da uđu u kuhinje, dnevne i spavaće sobe i to zaista može smetati. No, jedna žena je uvjerena da je pronašla vrhunski trik za sprječavanje ulaska insekata u njezinu kuhinju, a taj trik je nije stajao niti jedne kune, možda samo nekoliko lipa.


Bezbrižno ljeto

Na Facebook grupi Hinch Army Cleaning Tips otkrila je da se njezin trik sastoji u plastičnoj vrećici napunjenoj običnom vodom i šest sjajnih kovanica. Objasnila je da je odlučila isprobati taj trik nakon što je vidjela nečiji post o tome kako vrećica s vodom i kovanicama tjera insekte.

- Kod nas je u kuhinji uvijek najmanje pet-šest malih mušica koje lete u sredini, oko svjetiljke. I to je tako dosadno! Ali, otkad sam objesila vrećicu s vodom i kovanicama, u kuhinju nije ušla niti jedna jedina mušica! To je čudesno!“.

Taj njezin post je postao viralan i mnogi su je pitali po kojem principu taj trik djeluje te si je dala truda i pronašla odgovor na to pitanje. A odgovor je sljedeći: Voda i novčići stvaraju prizmu koja reflektira boje i projicira sliku vode. Mušice ne vole vodu, a ne vole niti boje koje se odbijaju od kovanica. Dodala je i da mušice imaju spojene oči te da im vrećica izgleda kao ogromna količina vode te zbog toga pobjegnu kad je vide. Mnogi su taj trik isprobali i odgovorili da je zaista uspješan i da funkcionira.

Jedan od pratitelja je napisao: Od 9 sati ujutro, kad smo postavili vrećicu s vodom i kovanicama, u kuću nije ušla niti jedna mušica. Zasad se čini da je ovo pravo rješenje!

Drugi je napisao: Ovaj trik djeluje i izvan kuće. Ja sam takvu vrećicu objesio na balkon i mušice su nestale“.

Treći je dodao: „Ovo zvuči fantastično. Isprobat ću i ja“.

Netko je čak predložio da se u vrećicama koje se koriste na otvorenom pomiješaju cola i šećer ili med kako bi se pčele i ose zadržale vani, umjesto da ulaze u kuću.

Linker
19. travanj 2024 05:45