FOTOGRAFIJE: Lea Grgurić
Gorski kotar

Vikend pustolovina: Što kažete na školu sanjkanja?

Ljetnoj školi mogu pristupiti djevojčice i dječaci u dobi od 10 do 15 godina. Sve mlade sudionike budnim okom će pratiti instruktori FIL-a koji dolaze u Hrvatsku sa zadatkom da pronađu nove talente za ovaj sport

Gorski kotar ovog vikenda pruža niz sadržaja za neodoljivu vikend pustolovinu. Sanjkanje, i to ljeti, moguće je samo u Gorskom kotaru u sklopu Ljetne škole sanjkanja u Delnicama, koja se organizira ove subote i nedjelje, 14. i 15. kolovoza. Organizator je Sanjkaški savez Primorsko-goranske županije uz potporu Međunarodne sanjkaške federacije (International Luge Federation-FIL). Naime Ljetna škola sanjkanja dio je poznatog FIL tourbusa, koji okuplja mlade natjecatelje sanjkaše, a organizira se u Hrvatskoj isključivo u Gorskom kotaru, u Austriji, Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj i dr.


Sanjkalište Potok u Delnicama

Ljetnoj školi mogu pristupiti djevojčice i dječaci u dobi od 10 do 15 godina starosti. Sve mlade sudionike budnim okom će pratiti instruktori FIL-a koji dolaze u Hrvatsku sa zadatkom da pronađu nove talente za ovaj sport. Najbolji će biti pozvani u zimsku školu sanjkanja na prirodnim stazama koja će se održati u austrijskom Winterlatenu u drugoj polovici prosinca ove godine. Među instruktorima i demonstratorima Ljetne škole sanjkanja bit će i naša reprezentativka Patricija Urbanc. Ljetna škola održava se na sanjkalištu Potok u Delnicama s početkom od 9 sati.

.

Linker
17. travanj 2024 20:37