Antonela Golobić

 FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM
Mentalno zdravlje

VIDEO Zagrepčanka Antonela (24) o depresiji: Često sam čula pogrdne riječi poput ‘luđakinja‘ ili ‘ova nije normalna‘, naravno da me to boli

Antonela Golobić (24) ispričala je svoju priču o borbi s depresijom i predrasudama s kojima se susrela


Zagrepčanka Antonela Golobić (24) je studentica Kineziološkog fakulteta i osobna trenerica, a prije tri godine joj je dijagnosticirana depresija. Ispričala nam je kada je potražila pomoć, što je naučila kroz ovu osobnu borbu te s kojim predrasudama se susrela.

- Ljudi imaju velike predrasude, a to nisam znala dok ih nisam doživjela na svojoj koži. Često sam čula pogrdne riječi poput 'luđakinja', 'ova nije normalna', 'ova ima nekih psihičkih problema'.

Sjećam se da je jedan dečko u teretani pitao za mene pa su mu rekli 'Nemoj nju, ona ti ima nekih psihičkih problema, nije ti ona sva čista'. Čula sam jednog dečka kako je rekao 'žena mi je završila u ludari', to je toliko ružno, mene duša boli kad to čujem. Ako ne reagiram, ispada da se slažem s tim, a ako reagiram, imam osjećaj da će reći 'Vidi luđakinja, sad ona reagira na to'. Čula sam puno ružnih riječi upućenih na tu temu i to me jako pogađa - ispričala je Antonela.

Njezinu cijelu priču možete pogledati u videu, ali i pročitati ovdje.




Snimatelj: Jure Cukar

Montaža: Tonći Laura

Linker
17. travanj 2024 06:13