Antun Ponoš, dugogodišnji voditelj emisije Kućni ljubimci

 MARKO TODOROV CROPIX
kultna emisija

VIDEO Antun Ponoš slavi 33. rođendan ‘Kućnih ljubimaca‘: Kroz stan mi je prošlo na tisuće životinja, a spasili smo čak i lava

Urednik i voditelj Antun Ponoš nam je ispričao najzanimljivije anegdote emisije "Kućni ljubimci"


U Hrvatskoj su brojne osobe, ali udruge pomogle u zaštiti životinja. Međutim, posebno mjesto svakako zauzima tv urednik i voditelj emisije "Kućni ljubimci", Antun Ponoš.

Još kao student veterine, Antun je uočio da Zagreb ima problem s brojnim napuštenim životinjama. Odlučio je nešto poduzeti te se javio tadašnjem glavnom uredniku Z1 televizije rekavši mu da bi volio raditi emisiju putem koje će se udomljavati životinje.

Prva emisija emitirana je već za nekoliko dana, točnije 1. siječnja 1990. godine. Njegova inicijativa je bila zaista uspješna jer je u 33 godine emitiranja udomljeno više od 100.000 životinja, a brojni su ljubimci pronađeni i vraćeni vlasnicima.

Antun nam je otkrio kako je često i sam privremeno udomljavao brojne životinje dok im nije pronašao vlasnike. Procjenjuje da je kroz njegov stan prošlo na tisuće životinja, a jednom prilikom je, kaže, imao oko 25 mačića.

- Životinje me jednostavno pronalaze - rekao je.


Cijeli video možete pogledati ovdje.


Snimatelj: Jure Cukar

Linker
15. travanj 2024 16:20