Hvar je ponovno u elitnom društvu...
 Getty Images/iStockphoto
World's Best

Utjecajni američki magazin za putovanja svrstao Hvar i dalmatinske otoke na 7. mjesto najljepših u Europi!

Čitatelji prestižnog Travel+Leisure magazina glasove temelje na prirodnim i kulturnim atrakcijama, ponuđenim aktivnostima, plažama, hrani, srdačnosti i sveukupnoj vrijednosti.

Otok Hvar i dalmatinski otoci s osvojenih 86.46 bodova ponovno su se visoko pozicionirali na listi najboljih otoka u Europi. Ovoga puta, ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure, Hvar i okolne otoke istaknuo je kao jednu od najboljih europskih otočkih destinacija.

Hvaru, koji je već niz godina na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao sjajan odabir za obilaske otoka, popularni island hopping, ovo je još jedna potvrda izvrsnosti destinacije!


Strogi kriteriji čitatelja

Svake godine, povodom dodjela nagrade "World's Best" magazina Travel+Leisure, njihovi čitatelji daju glasove za svoje omiljene destinacije, temeljeći ih na prirodnim i kulturnim atrakcijama, ponuđenim aktivnostima, plažama, hrani, srdačnosti i sveukupnoj vrijednosti.

Hvar se tako pozicionirao na visoko sedmo mjesto najboljih europskih otoka, ispred Mallorce, Sardinije, Malte, Ischie i drugih.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je na ovu listu staviti 15 otoka, ističući kako je europsku kulturu, povijest i hranu najljepše doživjeti na ovim otocima.


Milos je najljepši

Na prvome mjestu, prema glasovima posjetitelja, nalazi se grčki otok Milos! Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara naglašava kako je: "…i ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima!".

Dodaje i kako su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država vrlo prisutni u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja. U prvih šest mjeseci 2019. godine, gosti iz SAD-a tako su drugi na listi inozemnih gostija u gradu Hvaru, odmah iza gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, s gotovo 15 posto u strukturi inozemnih gostiju.

A kako su opisali Hrvatsku, možda je najbolje da sami pogledate u videu koji su objavili u sklopu članka...

I ZA KRAJ, EVO LISTE NAJLJEPŠIH EUROPSKIH OTOKA:

15. Orkney Islands, Škotska

14. Malta

13. Skye and the Hebrides, Škotska

12. Mallorca, Španjolska

11. Ischia, Italija

10. Lipari and the Aeolian Islands, Italija

9. Sardinia, Italija

8. Madeira, Portugal

7. Hvar and the Dalmatian Islands, Hrvatska

6. Sicily, Italija

5. Santorini, Grčka

4. Páros, Grčka

3. Azores, Portugal

2. Crete, Grčka

1. Mílos, Grčka


Nažalost, ni jedan hrvatski grad nije se našao na listi 15 najljepših gradova Europe.

Linker
24. travanj 2024 17:50