FOTOGRAFIJE: MARKO MISCEVIC/CROPIX
upoznaj svoj grad

Uskoro kreću besplatni razgledi Zagreba - možete izabrati jednu od tri ture

Polasci na razglede počinju ove subote, 5. lipnja, u 17 sati, sa tri različite lokacije u gradu, ovisno o odabranoj turi, a traju sat i pol do dva sata.


"Upoznaj svoj grad", moto je pod kojim Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) ponovo organizira besplatne razglede grada za Zagrepčane koji će od 5. lipnja do 31. srpnja subotama uz prijavu moći na tri različite ture/obilaske grada uz turističkog vodiča, najavili su iz TZGZ-a.

Riječ je o dugogodišnjem programu TZGZ-a s ciljem da se građani Zagreba uz edukativno razgledavanje odabranih gradskih lokacija upoznaju bolje s gradom u kojemu žive, a što je uz pad epidemioloških brojki i popuštanje mjera moguće ponovo organizirati.

Polasci na razglede počinju ove subote, 5. lipnja, u 17 sati, sa tri različite lokacije u gradu, ovisno o odabranoj turi, a traju sat i pol do dva sata.


Tri ture

Maksimalan broj polaznika je 25 osoba po grupi, a sve oko prijava može se doznati u Centrima za posjetitelje TZGZ-a i na web stranicama TZGZ-a.

Tri ture koje mogu odabrati su "Insta Zagreb", u sklopu koje je uz turističkog vodiča prisutan i profesionalni fotograf koji će pokazati gdje snimiti najbolju fotografiju u Zagrebu, a polazak je ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK).

Tura "Europom po Zagrebu", s polaskom ispred Makete grada Zagreba, pokazat će gdje se u Zagrebu skrivaju Firenca, Venecija, Pariz, Rim, Budimpešta, Beč, Prag i drugi europski gradovi, što ih povezuje sa Zagrebom i drugo, dok tura "Graffiti & Street art" nudi upoznavanje sa umjetničkom stranom Zagreba i uličnom umjetnosti na javnim prostorima. Polazak na tu turu je ispred Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića.

Linker
25. travanj 2024 14:39