Ponekad nam treba samo malo vremena i mašte.
 Foto: Živim.hr
Božić dolazi...

Ukrasi za potpuni blagdanski ugođaj u vašem domu

Na pola smo puta do, uz Uskrs, najvećeg katoličkog blagdana. Tradicionalno, u našim domovima radi se veliko pospremanje i dodatno ukrašavaju prostorije u kojima će se uskoro okupiti obitelj i prijatelji. Neka vas ove ideje inspiriraju.

Vikend je i uskoro ćemo zapaliti i treću svijeću na adventskom vjenčiću. Mnogima među nama na rasporedu su u nadolazećim danima obaveze poput - kupnja darova, spravljanje suhih kolača, nabavka namirnica za Badnjicu i božićni ručak, ali i veliko pospremanje stana.

A kad smo već spomenuli spremanje, uz to dolazi i dodatno ukrašavanje prostorija u kojoj će se na blagdane Badnjaka, Božića i Štefanja okupiti obitelj, prijatelji, kumovi, susjedi...

Ako još uvijek niste napravili ili nabavili aranžman koji ćete postaviti na svoj stol, inspirirajte se idejama Spomenke Fabijančić, vlasnice zagrebačke Cvjećarnice Tea koja već punih 30. godina osmišljava i stvara malo drugačije bukete, aranžmane i vijence, kojima usrećuje svoje vjerne kupce.

Iako se, uvjerili smo se puno puta do sada, aranžiranje cvijeća i buketa može nazvati umjetnošću - ponekad nam za to treba samo malo vremena i mašte.

Sve potrebno uglavnom već imate kod kuće. Poslužite se kuglicama koje ove godine nećete objesiti na bor, ukrasima koji nikako da "ugledaju svijetlo dana", svijećama koje iz nekog razloga stoje već mjesecima (ako ne i godinama) na dnu vaše vitrine i ukrasnim trakama... Izvadite i onaj ukrasni tanjur ili zdjelu za koji nikako da nađete namjenu pa u njega stavljate nakit, sitniš ili samo s njih, s vremena na vrijeme, obrišete prašinu.

Trebat će vam

Za ove aranžmane bit će vam još potreban pištolj za vruće lijepljenje, pokoji cvijet, šišarka i borove grančice. Cvjećarsku spužvu za dublje zdjele lako možete nadomjestiti kamenčićima koje ste ponijeli s posljednjeg ljetovanja ili, u krajnjoj nuždi, rižom.

Ideja je, naravno, uvijek mnogo, a za realizaciju vaše treba vam samo malo vremena da oslobodite maštu. A upravo to vam želimo ovih dana, da pronađete malo vremena za sebe i uživate u kreativnosti!

Kao što možete vidjeti, od jednostavnih stvari mogu se učiniti čuda. Ako još u cijelu "priču" uključite vaše mališane, bit će to ukras koji ćete još dugo iza blagdana poželjeti ostaviti u svom domu...

Savjet više

Umjesto velike tegle, poslužiti se možete i zdjelom za voće ili kristalnom zdjelom (no u tom slučaju "otpadaju" kamenčići i riža), a umjesto duguljastog pladnja možete koristi i okrugli, stakleni ili plastični. Ma ideja ne nedostaje, samo se "razbacajte". Kako god ispao, bit će to vaš božićni aranžman i kao takav originalan i napravljen s ljubavlju. A to je jedino važno u ova doba godine, da u sve unesete malo sebe i svoje topline.

No, ni to nije sve. Evo još nekih ideja koje bi vas mogle oduševiti.


No, ako si ipak želite "skratiti muke" jer nemate vremena ili mislite da niste talentirani, slobodno se javite Spomenki Fabijančić u Cvjećarnicu Tea. Ona će, uvjerili smo se i sami, učiniti čuda od svega što zamislite...


Može i sa zumbulima


FOTO: www.lisbet-e.net

Tako jednostavno


FOTO: www.mestergronn.no

Amarilis u vazi


FOTO: www.mestergronn.no

Zaštićena ljepotica - šumarica


FOTO: www.mestergronn.no

Umjesto kolačića


FOTO: blog.styleestate.com

Azalea u božićnom duhu


FOTO: www.mestergronn.no

Manje je više


FOTO: www.mestergronn.no

I borić je dovoljan


FOTO: www.mestergronn.no

Ruže za svaku prigodu


FOTO: www.mestergronn.no

Jednostavno dobro


FOTO: www.mestergronn.no

Linker
15. travanj 2024 05:18