FOTOGRAFIJE:
važnost prevencije

Udruga SVE za NJU: 430 sudionika na virtualnoj utrci “To nisu samo ženske stvari”

Rak jajnika jest ženska bolest, ali nije samo ženski problem

U organizaciji udruge SVE za NJU u subotu je održana virtualna utrka sa 430 sudionika u sklopu javnozdravstvene akcije „To nisu samo ženske stvari“, a posvećena je prevenciji raka jajnika, poticanju žena na redovite preglede i zdravije načine života.

“Podizanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti te poznavanje simptoma koji mogu ukazivati i na rak jajnika, važni su za rano otkrivanje bolesti kad su ishodi liječenja puno bolji”, istaknuli su iz udruge SVE za NJU.

Za utrku se prijavilo 430 sudionika koji su trčali ili šetali 800 m ili 4 km diljem Hrvatske i u inozemstvu i tako podržali ovu javnozdravstvenu akciju i njezine ciljeve. Među sudionicima su žene i muškarci članovi klubova, članovi obitelji, prijatelji oboljelih, prijatelji Udruge, liječnici, oboljele žene, članice Udruge i korisnice Centra za psihološku pomoć


Simbolična utrka

Kako bi na simboličan način obilježile održavanje virtualne utrke, članice time SVE za NJU prijepodne su se okupile na zagrebačkom Bundeku i otrčale simboličnu utrku.

Akcija se održava po četvrti put i posvećena je ženskom reproduktivnom zdravlju, osobito prevenciji najsmrtonosnijeg ginekološkog raka - raka jajnika, ističu iz udruge te dodaju da će prihod od startnina biti usmjeren za provedbu programa Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji.

Linker
24. travanj 2024 17:52