Mnogo stvari u životu ne možemo planirati, ali se zato možemo potruditi da nas neke stvari ne iznenade...
 Foto: iStock
Da nas život ne ulovi nespremne

Učinimo li ovo već danas, život nam može postati puno bezbrižniji i sretniji

Zbog današnjeg brzog tempa života, mnogi od nas ni ne stignu razmišljati što će biti sutra, a kamoli za 10 godina. No, trebali bismo...

Bez obzira na to koliko zarađujemo, nitko od nas ne zna što budućnost donosi. I ako ćemo biti iskreni, nikad nije najbolje vrijeme za štednju, ali nepredvidive situacije ipak ne možemo izbjeći i na ove stvari treba misliti.

FINANCIJSKA ZAŠTITA

Zbog današnjeg brzog tempa života, mnogi od nas ni ne stignu razmišljati što će biti sutra, a kamoli za 10 godina. Svakodnevne obaveze, prekovremeni sati na poslu, briga o djeci, bolesnim roditeljima… I sad bismo još trebali misliti o štednji!?

I dok su naši bake i djedovi većinom čuvali novac u jastučnicama, za 'crne dane' govorili su, mi zaista imamo brojne mogućnosti pomoću kojih možemo osigurati financijsku sigurnost sebi i svojoj obitelji.

Nezgode ne možemo spriječiti, ali možemo umanjiti njihove posljedice. Mnogi, primjerice, ne znaju da je klasično životno osiguranje dugoročno ulaganje i moguće ga je promatrati kao neki vid štednje koji se dodatno ne oporezuje, ali je ono u prvom redu osiguranje za slučaj smrti koje pruža financijsku zaštitu bližnjih.

ŠTO BI BILO KAD BI BILO

Naravno, nitko ne želi razmišljati o crnim danima, o tome što bi bilo kad bi bilo, što bi bilo da nas nema više… Ali život nije šetnja parkom, i pred nas nerijetko stavlja nezamislive kušnje, one, za koje, ne možemo vjerovati, da smo uspjeli prebroditi.

I zato bismo trebali uzeti trenutak i razmotriti sve važne ljude u našem životu. Partnera, djecu, roditelje… I sebe, naravno! Ako nas ne bude, kako bi to financijski utjecalo na sve njih?

Znamo da nije zabavno razmišljati na taj način, ali ovo pomaže da shvatimo da policom osiguranja štitimo svoju obitelj. Ovakva tragedija zasigurno će utjecati na obiteljske financije i lošu situaciju učiniti još težom.

STVARATE KAPITAL

Znate li da kroz policu životnog osiguranja postupno stvarate kapital za vremena kada se prihodi znatno smanjuju (mirovina) ili kad su vam potrebna sredstva za prilike poput školovanja djece, kupovine stana ili automobila. I znate li da za vrijeme trajanja osiguranja možete zatražiti pozajmicu na temelju otkupne vrijednosti i tako prebroditi neplanirane, financijski zahtjevne situacije. Do sredstava dolazite u svega nekoliko dana, bez jamaca, naknada i troškova javnog bilježnika.

GRAWE Hrvatska d.d. poslovnu filozofiju temelji na tradiciji i dugoročnom planiranju budućnosti. Stalno podižu svijest o važnosti zaštite svih životnih vrijednosti, a kroz različite aktivnosti osvještavaju dobre navike, poput štednje i zdravog života.

Sigurnost, pouzdanost, stabilnost, odgovornost i tradicija neke su od vrijednosti koje njeguju. U 25 godina postojanja svake su godine pripisali dobit korisnicima po policama životnog osiguranja, što je najbolji dokaz pozitivnog i stabilnog osiguranja.

Što još čekate? Pravo je vrijeme da ugovorite policu životnog osiguranja.