FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Ispunjene želje

U akciji "Spojimo hrvatska srca" darovi za djecu udomiteljskih obitelji

Za 264 djece iz udomiteljskih obitelji Zaklada "Hrvatska za djecu" je u akciji osigurala personalizirane darove i dostavila ih na njihove kućne adrese

Drugu godinu zaredom Zaklada „Hrvatska za djecu“ uspjela je u svom nesebičnom i plemenitom naumu organiziravši akciju "Spojimo hrvatska srca" kojom je ovih blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji i biološke djece udomitelja. Na njihove adrese, prema želji svakog djeteta, dostavljeni su darovi koje je Zaklada zajedno sa svojim donatorima marljivo prikupljala proteklih mjesec dana, izvijestili su u ponedjeljak iz Zaklade.

Sudjelovali i učenici

U prikupljanju darova Zakladi su pomogli mnogi građani i brojne pravne osobe. Akciji su se odazvali učenici 8.a razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba, djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, djelatnici Državnog izbornog povjerenstva te brojni drugi. Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici. Slušalice za mobitel, kozmetika, slatkiši, trenirka, lutka, igračke..neke su od želja koje su djeci ostvarile ovog Božića.

Sretnii ponosni

"Iznimno smo sretni i ponosni na odaziv brojnih građana, donatora te svih koji su i ove godine svojim sudjelovanjem pomogli u ostvarivanju dječjih blagdanskih želja. Ove smo godine dobili 91 prijavu udomiteljskih obitelji na javni poziv, a 89 udomitelja je dostavilo potrebnu dokumentaciju za aktivno sudjelovanje u akciji", izvijestila je upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić. Pritom su, kaže, surađivali s Centrima za socijalnu skrb i udrugama udomitelja. "Zaklada je ispunjavala želje djece koje su bile razumne, u skladu s dobi djeteta te u skladu s vrijednostima koje zaklada promiče."

Linker
15. rujan 2023 22:23